Nedjelja, 19. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Opus Puntamika

Sve bliži potvrdi promocije

Autor: Juraj Vunjak

07.05.2024. 11:30
Sve bliži potvrdi promocije

Foto: KK Diadora



Opus Puntamika je u petom kolu Lige za popunu Prve muške lige u gostima porazila Podravac i petom uzastopnom pobjedom utvrdila se na prvom mjestu natjecanja te je glavni favorit za osvajanje lige i izravnu promociju u viši rang.


Puntamičani su puno bolje otvorili susret. Borna Jurela i Toni Dević-Obradović odveli su ih do velike početne prednosti (3:15). »Zeleni« su u nastavku je povećali vodstvo, no Stefan Zadravec, kojem se kasnije pridružio i brat Julijan, individualnom kvalitetom održavao je domaćine »na životu«. Podravac je pri kraju prvog poluvremena uspio pronaći dobru formu i pri 31:35 ozbiljno zaprijetiti opušten(ij)oj Puntamici. U tom trenutku pojavili su se raspoloženi puntamiški sedamnaestogodišnjaci Roko Zdrilić i Toni Torbarina i vratili svojoj momčadi dvoznamenkasto vodstvo. Zdrilić i Torbarina su prijepodne istog dana s juniorima Zadra igrali na poluzavršnici Prvenstva Hrvatske u Zagrebu, a popodne su doputovali u Virje i povukli Puntamiku, što svjedoči o njihovoj požrtvovnosti kao i odličnoj fizičkoj spremi.


Podravac se nije lako predao, kapetan Antonio Šoš pridružio se dvojcu Zadravec i približio Podravac na 40:44. Srećom za Puntamiku, Dević Obradović bio je nepobjediv u obrambenom skoku (utakmicu je završio s 15 skokova), čime je neutralizirao daljnje pokušaje domaćina, dok su u napadu Jurela, Torbarina i Marko Prskalo probijali protivničke redove. Puntamičani su pred zadnju četvrtinu povećali prednost na 47:60 koju su sačuvali do sirene za kraj utakmice i konačnih 60:77. Puntamika će u šestom kolu na Višnjiku igrati protiv Đakova, kojeg je u 2. kolu u gostima pobijedila 81:73.




PODRAVAC       60


PUNTAMIKA       77


(12:24, 19:18, 16:18, 13:17)


VIRJE – Školsko sportska dvorana Virje. Gledatelja: 200. Suci: Žarko Kovačević, Vedran Vedriš, Marin Bogdanić.


PODRAVAC: Molnar, S. Zadravec 25, J. Zadravec 17, Šoš 6, P. Topolčić, Hrženjak 2, Šestak 5, Vedriš, M. Topolčić, Koščak, Laić 5, Cestar. Trener: Mirko Hrženjak.


PUNTAMIKA: Jurela 9, Zdrilić 14, Šango, Kovačević, Torbarina 24, Bljaić, Marić, Sikirić, Dević Obradović 10, Brzoja 7, Prskalo 13. Trener: Jakov Vladović.