ponedjeljak, 20. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

ZADARSKA LJETNA LIGA

Sunara: Nadamo se ove godine napraviti korak više

Autor: Andrija Dešpoja

28.06.2023. 20:10
Sunara: Nadamo se ove godine napraviti korak više

Foto: Facebook



Novo izdanje Zadarske ljetne lige je pred vratima, a uoči otvaranja tradicionalnog košarkaškog spektakla na vanjskim terenima ŠC Višnjik zahuktava se atmosfera i iščekivanja 12 prijavljenih momčadi. Među njima s velikim ambicijama početak razigravanja po skupinama se iščekuje u lani brončanoj Konobi Rafelo Melada koja ulazi u ovogodišnje izdanje Ljetne lige s pretežito istim rosterom kojim se izborilo prošlogodišnje treće mjesto u borbi sa Strožancem.


Dobra konkurencija


– Veselimo se što se Zadarska ljetna liga igra i ove godine jer je bilo govora da se možda neće igrati. Nastupit ćemo s pretežito istom momčadi kao i lani, s tek neznatnim promjenama u sastavu. Ulaz u prošlogodišnje izdanje pamtimo po lošem, izgubili smo prvu utakmicu u skupini, ali nakon toga smo iznenađujuće živnuli i krenuli igrati. Poklopilo nam se da smo se dovukli do polufinala, osjetili smo šansu da možemo i do samoga kraja, no pokazao se Pristan malčice jačim te je na koncu i osvojio titulu. Mi smo se pak iskupili u utakmici za treće mjesto gdje smo nadjačali Strožanac i to je bio veliki uspjeh za nas na kraju. Nadamo se da ćemo ove godine uspjeti napraviti taj korak više i dosegnuti finalnu utakmicu – kazao je voditelj sastava s Melade Luka Sunara koji pozdravlja novi sustav natjecanja koji ostavlja mogućnost popravka lošijeg ulaza u ligu.


– Manje je momčadi nego lani, ali mislim da će biti dosta zgusnuta kvaliteta jer bolji igrači neće biti toliko razbacani. Bit će sigurno dobra konkurencija, bolja nego prošlog ljeta. Definitivno je zanimljivo to što se ne ide u doigravanje na osnovu plasmana već učinka jer se nikad unaprijed ne zna kakva je kvaliteta novih momčadi i često se dogodi da nisu skupine ravnomjerno kvalitativno raspoređene. S ovim sustavom će se sigurno dobiti više, a i eventualni kiksevi se onda mogu ispraviti u ostalim utakmicama kroz skupinu.


Foto: Facebook


Mlada momčad




Favoriti za naslov su praktički sve prijavljene momčadi, no ipak se nekako i po rosterima, ali i po iskustvu mogu pronaći izgledniji kandidati za odlazak do samoga kraja. Među njima je Sunara svrstao i svoju Meladu.


– Dosta njih je komentiralo kako smo dobra momčad i da smo jedni od favorita. Moje mišljenje je da smo poprilično mlada, ili bolje reći zelena ekipa. Skupili smo se na račun toga što smo uglavnom svi trenirali u mlađim kategorijama KK Zadar i onda je pala odluka da nastupamo za Meladu u Ljetnoj ligi. Što se tiče najvećih favorita za naslov tu sigurno u prvi red svrstavam Voštarnicu, Smiljevac, pa i Sfingu s kojom otvaramo u 1. kolu. Bit će to sigurno napet dvoboj i mogu kazati da svi jedva čekamo da krenu utakmice – kazao je za kraj Sunara.