Subota, 9. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

SEZONA JE POČELA

Zaton je zakon: U Turističkoj zajednici nude bogat zabavni program i prepoznatljivost

Autor: Nikolina Lucić

14.06.2023. 15:52
Zaton je zakon: U Turističkoj zajednici nude bogat zabavni program i prepoznatljivost

Foto: TZ ZATONLjetna je sezona osjeća se u destinacijama na području Zadarske županije. Provjerili smo s Ivanom Miljkovićem, direktorom zatonske Turističke zajednice, kakvo je stanje u jednoj od najpoznatijih kamperskih destinacija.


Ovogodišnji ljetni program obuhvaća već tradicionalne i prepoznatljive manifestacije koje će se dodatno unaprijediti, a uz njih uvode i nove programe.


Doris na fešti


– Ovaj petak počinjemo s gastronomskom akcijom »Zaton na tanjuru« u suradnji s restoranima u Zatonu. U periodu od 14 dana svi će moći probati autohtonu domaću hranu koja će biti u ponudi na posebnom jelovniku pet naših restorana. Gosti često pitaju što mogu pojesti, a da je autohtono i prepoznatljivo za ovo područje. Upravo je cilj ovakve akcije ponuditi gostima domaću hranu, ali i da ta jela postanu dio stalnog jelovnika, kazao je Miljković, dodavši kako u suradnji s lokalnom osnovnom školom drugu godinu zaredom organiziraju »Zabavne dječje igre«.
– Djeca su zajedno sa svojim roditeljima prošle godine uživala u igrama te ćemo tu manifestaciju ove godine organizirati još bolje. Dolaze nam naši već stalni gosti iz Glazbene škole Danice Koren iz Slovenije. Glazbena škola započet će 24. lipnja, a svatko tko želi naučiti vještine vezane uz klasičnu glazbu moći će se besplatno prijaviti. Koncert u župnoj crkvi održat će se 2. srpnja, a Glazbena škola održati će koncert i u Zaton Holiday Resortu, Ninu i Zadru, najavio je Miljković.


Svaki četvrtak tijekom srpnja i kolovoza održavat će se tradicionalno ljetno kino na plaži Jaz. Prikazivati će se animirani filmovi za djecu.


– Za starije goste u centru Zatonu na našoj Kuntradi prikazivati će se 15. srpnja film »Divljaci« našeg poznatog glumca Alena Liverića. Središnji događaj kod nas je svakako Zatonska fešta uz nastup Doris Dragović. Već duže imamo želju dovesti Doris u Zaton. Biti će ovo sigurno jedno od najvećih događaja u našem mjestu do sada. Drugi veliki događaj je »Ribarska večer« koja se tradicionalno održava 15. kolovoza, a nastupit će klape Cambi i Puntamika. Očekujemo da to bude jedna lijepa klapska večer na našoj obali. Zadarska open water liga gostuje kod nas treću godinu za redom i do sada nam se pokazala kao pun pogodak, kazao nam je Miljković.


Foto: TZ Zaton


Rast 28 posto


U Hrvatskoj već poznata izložba »Tajne šivanih brodova« otvorit će se u kolovozu na tri tjedna. Izložba je do sada gostovala u Zadru, Ninu i Puli te je vrijeme da se izloži u Zatonu jer se navedeno nalazište nalazi.


– Do sada smo jako zadovoljni s brojkama u predsezoni. U odnosu na prošlu godinu bilježimo porast od čak 28 posto dolazaka i noćenja u odnosu na prošlu godinu. Očekujemo da će se ovakav pozitivan trend nastaviti i u daljnjem periodu kroz špicu sezone. U suradnji s Gradom Ninom obogatili smo sadržaje za goste, posebno na našoj glavnoj lokalnoj plaži Jaz, dodao je Miljković, naglasivši kako će nastaviti raditi na njihovim već prepoznatim manifestacijama.


– Poslije ljetne sezone i do kraja kalendarske godine organizirat ćemo najmanje još dvije manifestacije. 21. listopada održat će se Lignjada »2. Zatonska mujsula«. Veseli nas što smo dogovorili da će se na našem bunaru Vrulja izraditi spomenik u čast ženama koje su tu sve do kraja sedamdesetih godina prošlog stoljeća prale robu, kazao je Miljković.


Foto: TZ Zaton