Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

ATP Monte Carlo

Struff iznenadio De Minaura, ostalo bez iznenađenja

Autor: A.P.

12.04.2023. 14:06
Struff iznenadio De Minaura, ostalo bez iznenađenja

Foto: Reuters



U jutarnjem programu ATP Mastersa iz serije 1000 koji se ovog tjedna održava u Monte Carlu, došlo je do prvih iznenađenja. Lorenzo Musetti za samo 50 – ak minuta s dva puta po 6:0 pomeo je s terena sunarodnjaka Lucu Nardija. Musetti u sljedećem kolu ide na svjetskog broja jedan, Novaka Đokovića.


Četvrti igrač svijeta isto je izborio osminu finala, ali uz dosta poteškoća. Svladao je vrlo dobrog Nizozemca Botica Van De Zandschulpa sa 7:5 i 7:6 nakon više od dva sata borbe. Ruud je najvažniji potez napravio na rezultatu 5:5 kada je uzeo servis protivniku. U drugom setu obojica tenisača čak su tri puta gubili svoj početni udarac, a set je otišao u tie – break, gdje je Van De Zandschulp nastavio s lošim servisima i nije osvojio niti jedan poen na svojem početnom udarcu. Ruud će se za četvrfinale boriti protiv Jana – Lennarda Struffa koji je iznenađujuće za točno 70 minuta igre “srušio” Alexa De Minaura.


Sjajni Čileanac Nicolas Jarry, nakon Ćorića izbacio je i Australac Popyrina nakon što je Popyrin osvojio prvi set. U druga dva seta Jarry je napravio po jedan break u svakom setu i to oba puta u posljednjem gameovima seta.  Jarryja sada očekuje najteži ispit, Stefanos Tsitsipas.




Alexander Zverev s dva puta po 6:4 pobijedio je Roberta Bautistu – Aguta. Iako na prvi pogled izgleda jednostrani meč, drugi set je bio vrlo napet. Pri rezultatu 2:2, Zverev radi break, da bi u gameu nakon Bautista uzvratio, a u sljedećem gameu ponovno Zverev uzima servis protivnika. Njega u osmini finala očekuje bolji iz meča Medvedev i Sonego, koji igraju poslijepodne.