Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

ATP Monte Carlo

Nastavlja se kriza najboljeg hrvatskog teniskog para

Autor: A.P.

11.04.2023. 16:12
Nastavlja se kriza najboljeg hrvatskog teniskog para

Foto: Reuters



Najbolji hrvatski teniski par, Mate Pavić i Nikola Mektić, iznenađujuće su ispali već u osmini finala ATP Masters 1000 turnira koji se igra u Monte Carlu. Od jednog od najboljih parova svijeta bolji su bili Taylor Fritz i Holger Rune s laganih 6:3 i 6:4, za samo 66 minuta igre.


Kada govorimo o pojedinačnoj konkurenciji, Taylor i Rune su jedni od najboljih igrača svijeta, deseti odnosno deveti igrač na svijetu trenutačno, no nisu toliko uspješni kada se govori o konkurenciji parova.


U prvom setu Fritz i Rune jednom su uzeli servis Hrvatima i to pri rezultatu 3:2 za Amerikanca i Danca te su break potvrdili u sljedećem gameu na njihov servis i praktički odjednom otišli na 5:2.




Drugi set bio je puno zanimljiviji jer su ruke mnogo više drhtale prilikom serviranja. Fritz i Rune dva puta su gubili svoj početni udarac, dok su Mektić i Pavić tri puta, što ih je u konačnici i koštalo. Iz prve meč lopte riješeno je pitanje pobjednika.


Ovim ispadanjem, Mektić i Pavić produbili su svoju igračku krizu, a ujedno ostavili i Ivana Dodiga kao jedinog Hrvata u turniru.