Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

ATP Monte Carlo

Slabašni Borna Ćorić ispao u prvom kolu

Autor: Alen Plahinek

09.04.2023. 17:21
Slabašni Borna Ćorić ispao u prvom kolu

Foto: Reuters



Najbolji hrvatski tenisač izgubio je u prvom kolu ATP Masters 1000 turnira koji se od danas počeo igrati u Monte Carlu. Od njega bolji je bio 59. igrač svijeta, Čileanac Nicolas Jarry za samo 78 minuta igre. Završilo je 6:2 i 6:3 za Čileanca, koji je danas odigrao vjerojatno najbolje meč u karijeri.


Ćorić, kojem je ovo bio prvi meč na zemljanoj podlozi nakon skoro godinu dana, nije niti u jednom segmentu igre mogao parirati danas odličnom Jarryju. Koliko je Jarry bio dominantan najbolje govori podatak da je na svojim servis – gameovima u cijelom meču izgubio tek sedam poena. Dakle, Ćorić nije došao ni “b od blizu” break prilici.


Hrvatski tenisač nakon vrlo ranog završavanja turnira sada čeka pauza i ponovno bi ga trebali gledati od 17. travnja na turniru u Banja Luci, gdje će nastupiti i Novak Đoković, Andrej Rublev te Stanislas Wawrinka.




Jarry je, s druge strane, skinuo težak teret sa svojih leđa, konačno nakon 4 godine ostvarivši pobjedu na nekom Masters turniru. Njega u drugom kolu očekuje bolji iz dvoboja Dušana Lajovića, koji je ušao u glavni turnir kao “lucky loser” i Alexeia Popyrina koji je prošao kroz kvalifikacije.