Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Prva liga

Spas za Ploču i Torove, Idassa Nadin ispala

Autor: Juraj Vunjak

17.04.2024. 09:20
Spas za Ploču i Torove, Idassa Nadin ispala

Foto: Futsal liga Zadar



Odigrano je posljednje, 26. kolo Prve lige Udruge za mali nogomet Zadarske županije. Varoš i Kontrol biro su s prvog i drugog mjesta izravno izborili polufinale doigravanja za prvaka. Brodarica i Idassa Nadin su ispali iz lige, a u kvalifikacije za ostanak u najjačem rangu će Kontra Taxi Rogić i Plovanija. Mjesto u doigravanju je sigurno i za Young Boyse, Stanove te Raštane Kanelu, s time još se ne zna s koje će pozicije proći u borbi za polufinale. Ostao je još jedan upitnik za četvrtfinale, a sve će biti jasno nakon odigravanja zaostalih utakmica Varoš ZDC – Murvica i Young Boys – Sinjoretovo. Kandidati za doigravanje su Višnjik, Sinjoretovo i Murvica.


Raštane Kanela je četvrtfinale izborila nakon pobjede 2:0 protiv Višnjika. Strijelci su u posljednjih šest minuta bili Tomislav Kuman i Tony Rubelj. Bio je to izravan dvoboj za mjesto među šest najboljih. Višnjik sada čeka rasplet zaostalih utakmica. Plovanija je protiv rasterećene Varoši pobjedom 2:1 upisala bodove s kojima je izbjegla izravno ispadanje u Drugu ligu. Dvostruki strijelac bio je Antonio Srzić, dok je gol za lidere prvenstva zabio Karlo Klarin. Varoš je još prije nekoliko kola osigurala potvrdila prvo mjesto i polufinale, stoga je ova utakmica za njih bila ekshibicijskog karaktera. Uspjeh Plovanije rastužio je Idassu Nadin, dugogodišnjeg prvoligaša, koji seli u niži rang. Idassa je sa 7:1 svladala Brodaricu, koja je sezonu završila bez pobjede. Oba sastava ubuduće će biti rivali u Drugoj ligi. Dvostruki strijelci nadinske momčadi bili su Čirjak, Čačić i Petrović.


Kontrol Biro je potvrdio status favorita i sa 6:1 potopio biogradske Torove, uz tri gola Luke Zdrilića. Poraz nije imao posljedica za Torove budući da je Kontra izgubila od Sinjoretova. Završio je 5:4 za aktualne doprvake, koji su nakon lošeg jesenskog u drugom dijelu sezone popravili dojam. Devet golova postiglo je devet različitih strijelaca, a Sinjoretovu je tri boda vrijedna mogućeg doigravanja donio Joso Kalac u 40. minuti i gurnuo Kontru u kvalifikacije. Pravu dramu donijela je utakmica Murvice i Stanova. Mreže su mirovale do zadnje minute, kada je Marinko Šamija pogodio za vodstvo i činilo se pobjedu Murvice. Međutim, u preostalom vremenu Stanovi su izjednačili preko Filipa Sentića za veliko slavlje budući da su s bodom sigurno u doigravanju dok Murvice čeka »repasaž« protiv Varoši u zaostaloj utakmici.




Spasila se i Ploča pobjedom 2:1 protiv Young Boysa. Filip Volpi-Kobal i Borna Jurjević-Adžić pogodili su za velika tri boda Ploče. No, ni »Švicarci« nisu bili previše tužni jer je doigravanje osigurano.



VIŠNJIK   0


RAŠTANE K.   2


Suci: Tadija Babić, Damir Lerga. Strijelci: 0:1 Kuman (34’), 0:2 Rubelj (38’).


VIŠNJIK: Tomljanović, Vulić, Dunić, Baljak, Anić, Jurica, Iveljić, T. Baždarić, M. Baždarić, Škibola. Trener: Đani Milin.


RAŠTANE KANELA: Mršić, Colić, Rubelj, Kuman, Stojanov, Čirjak, Škugor, Žumberac, Peraić. Trener: Luka Zrilić.




VAROŠ   1


PLOVANIJA   2


Suci: Mateo Šimunov, Tadija Babič. Strijelci: 0:1 Srzić (27’), 0:2 Srzić (29’), 1:2 Klarin (40’).


VAROŠ ZDC: Baričić, Jurlina, Kresović, Klarin,Lovretić, Oljica, Vukić.


PLOVANIJA TEGULA CENTAR: Ban, Glavan, Brajković, Tomić, Martin Čirjak, Srzić, Toni Junaković, Tino Junaković, Mateo Čirjak. Trener: Alen Juričić.



KONTROL BIRO   6


TOROVI SF   1


Suci: Mateo Šimunov, Lucijan Peleško. Strijelci: 1:0 Zdrilić (9’), 2:0 Nakić (13’), 2:1 Mrkić (13’), 3:1 Zdrilić (23’), 4:1 Nakić (28’), 5:1 Zanki (30’), 6:1 Zdrilić (34’).


KONTROL BIRO: Pinčić, Zanki, Nekić, Nakić, Zdrilić, Pedišić, Mrkić, Kresović, Šušić. Trener: Dino Kevrić.


TOROVI STREET FOOD: Banić, Kulaš, Mrkić, Jurišić, Knez, Birkić. Trener: Niko Peraić.



YOUNG BOYS   1


PLOČA   2


Suci: Krešimir Zrilić, Lucijan Peleško. Strijelci: 0:1 Volpi-Kobal (5’), 1:1 Šušak (20’), 1:2 Jurjević-Adžić (26’).


YOUNG BOYS GRADITELJSTVO ILIĆ: Vukančić, Mateo Šušak, Abramović, Ilić, Bačić, Jurić, Bilaver, Duvnjak, Lončar. Trener: Nikola Ilić.


PLOČA: Pilipović, Zebić, Jurjević-Adžić, Vulić, Zdrilić, Volpi-Kobal, Šarić, Jurjević. Trener: Ivan Jurjević Škopinić.



KONTRA   4


SINJORETOVO   5


Suci: Krešimir Zrilić, Tadija Babić. Strijelci: 1:0 Perković (9’), 2:0 Medvidović (20’), 2:1 Katalinić (27’), 3:1 Bubalo (30’), 3:2 Kapitanović (33’), 3:3 Batur (33’), 3:4 Katuša (37’), 3:5 Kalac (40’), 4:5 Modrić (40’).


KONTRA TAXI ROGIĆ: Galešić, Bubalo, Župan, Dujmović, Zurak, Perković, Orlović, Modrić, Medvidović. Trener: Toni Galov.


SINJORETOVO: Lepur, Ljumeži, Katuša, Kalac, Katalinić, Batur, Čavka, Marinović, Kožul, Kapitanović. Trener: Marko Katalinić.



MURVICA  1


STANOVI  1


Suci: Lucijan Peleško, Tadija Babić. Strijelci: 1:0 Šamija (40’), 1:1 Sentić (40’).


MURVICA: Jarmanović, Kardum, Škara, Rodić, Surać, Franjkić, Marković, Šamija, Burčul, Dodig. Trener: Hrvoje Čulina.


STANOVI: Dražević, Sentić, Banović, Popov, Bugarija, Šarić, Perica, Mikulić, Maruna. Trener: Tomislav Zelić.



BRODARICA  1


IDASSA  7


Suci: Krešimir Zrilić, Tadija Babič. Strijelci: 0:1 Petrović (1’), 0:2 Čačić (3’), 0:3 Čačić (5’), 0:4 Čirjak (9’), 0:5 Petrović (12’), 0:6 Silov (17’), 0:7 Čirjak (26’), 1:7 Rončević (37’).


BRODARICA ML INVEST: Dražević, Rončević, Volpi-Kobal, Brkić, Rados, Mišolongin, Brekalo. Trener: Martin Škoda.


IDASSA NADIN: Dražina, Čačić, Petrović, Čirjak, Silov. Trener: Vedran Vinketa.