Utorak, 7. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Druga HMNL Jug

Pakoštane se vraćaju u županijske okvire

Autor: Šime Ćurko

12.04.2024. 13:34
Pakoštane se vraćaju u županijske okvire

Foto: MNK Pakoštane



Pakoštanci su završili sezonu u Drugoj ligi Jug na posljednjem mjestu, što znači da se sljedeće sezone vraćaju u županijske okvire. Hoće li to biti šibenska skupina, ili će se konačno pokrenuti liga Zadarske županije, tek treba vidjeti. Prije tri godine »žuto-crni« su napravili hrabar iskorak i uključili se u Prvu ligu šibensko-kninske županije. Godinu dana kasnije su već bili u Drugoj ligi, uz odličan rezultat u Kupu (pobjednici regije Jug i plasman među 32 najbolje hrvatske momčadi). No, u drugoj sezoni u Drugoj ligi (koja je od ove sezone treći rang), počeli su problemi, kako s manjkom igrača, tako i s činjenicom da se domaće utakmice ne mogu igrati u Pakoštanima, a najbliža, financijski zahtjevna, rješenja bila su Biograd i Sv. Filip i Jakov.


Zbog neodlaska na gostovanje u Ploče kod Porto Tolera Pakoštancima su oduzeta tri boda, što je otežalo ionako tešku situaciju. Napadački su Pakoštanci bili vrlo raspoloženi (s 25 golova Mate Šarin je četvrti strijelac lige), ali čak 6,2 primljena gola po utakmici bili su preveliki uteg za bilo kakve ozbiljnije ambicije. Klub se u početku natjecanja nekako i držao (deset bodova nakon sedam kola), ali su zaredali porazi i momčad se više nije mogla nositi s konkurencijom. Budući da većina igrača nastupa i za Pakoštane u Prvoj ŽNL sada su sve karte bačene na titulu prvaka u tom natjecanju. A mali nogomet će čekati neke bolje dane.


PAKOŠTANE       1




PODSTRANA       10


SV. FILIP I JAKOV  Dvorana OŠ. Suci: Antonio Mutić, Jure Cigić (obojica Šibenik). Strijelci: 0:1 Medak (2’), 0:2 Vidošević (5’), 0:3 Medak (12’), 0:4 Radić (27’), 0:5 Medak (29’), 0:6 Medak (31’), 0:7 Medak (31’), 1:7 N. Stojanov (34’), 1:8 Medak (27’), 1:9 Čavara (39’), 1:10 Medak (40’).


PAKOŠTANE: Rosan, R. Barešić, N. Stojanov, Vučkov, Maksan, M. Barešić, D. Stojanov.


PODSTRANA: Kolovrat, Medak, Šiško, Perišić, Vidošević, Mužinić, Radić, Čavara, Tomasović.