Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Prva liga

Šest pretendenata, samo četiri mjesta

Autor: Juraj Vunjak

09.04.2024. 09:45
Šest pretendenata, samo četiri mjesta

Foto: Futsal winter fest



Raštane Kanela izvukla je vrlo vrijedan bod protiv prvaka osnovnog dijela sezone Varoši. Završilo je 2:2, a strijelci su bili Colić i Stojanov za Raštane, dok je Deni Kolega bio precizan za Varoš koja je odavno osigurala izravan plasman u polufinale lige te može mirno čekati kraj osnovnog dijela. Kanela je s 39 bodova na šestom mjestu izjednačena s Murvicom koja ima utakmicu manje, stoga mora pobijediti u idućem susretu ako želi izboriti doigravanje za prvaka. Drugoplasirani Kontrol biro i Kontra Taxi također su remizirali, no kod njih je rezultat bio 3:3. Jedan pogodak za KB postigao je Baraba, dok je Zdrilić dvaput pospremio loptu u mrežu. Među strijelce »Taksista« bili su Medvidović, Perković i Kevrić. Kontra Taxi se s 32 boda nalazi na desetom mjestu prvenstva te će morati pobijediti u drugoj utakmici kako bi sa sigurnošću izbjegla kvalifikacije za ostanak u Prvoj ligi.


Nova šestica Boysa


Young Boysi su potvrdili status favorita i sa 6:2 potopili Idassu iz Nadina. U strijelce pobjedničke momčadi upisala su se tri različita igrala, od kojih je najbolji bio Roko Jurić koji je postigao hat-trick. Pogotke za momčad iz Nadina postigli su Kovačević i Bandalo. Young Boysi su učvrstili treće mjesto natjecanja, s utakmicom manje od najbližih konkurenata Stanova i Višnjika i korak su do doigravanja. Idassa je pretposljednja s 28 bodova te iz sljedeće utakmice mora izvući tri boda kako bi se mogla nadati izbjegavanju izravne relegacije u Drugu ligu. No, o tome će ovisiti i rezultati Plovanije i Ploče.


Stanovi su pokazali kvalitetu i sa 6:1 uvjerljivo porazi Torove iz Biograda. Pogotke za pobjednike postiglo je petero različitih igrača. Stanovi su četvrti te im je u posljednjem kolu potreban barem bod kako bi potvrdili plasman u kvalifikacije za polufinalnu fazu. Višnjik je demonstrirao svoju vrijednost i s 3:0 nadigrao Ploču. Sva tri pogotka pala su u drugom poluvremenu, a u strijelce su se upisali Baljak, Dunić i Baždarić. Petoplasiranom Višnjiku je u zadnjem kolu potreban barem bod za doigravanje, dok će Ploča morati tražit tri boda ako želi pobjeći iz borbe za ostanak.


Plovaniji važni bodovi




Plovanija je protiv Murvice pobjedom 4:1 došla do zlata vrijedna tri boda u borbi za ostanak u ligi. Po jedan gol za pobjedničku momčad zabili su Glavan i Junaković, dok je Toman bio dvostruki strijelac. Jedini pogodak za Murvičane postigao je Kardum. Plovanija se popela na dvanaesto mjesto lige te joj u posljednjem kolu trebaju tri boda ako želi sa sigurnošću izbjeći izravnu relegaciju. Murvica je s 39 bodova sedma te je izjednačena s Kanelom. Murvičani zahvaljujući utakmici manje još uvijek mogu izboriti kvalifikacije u iduću fazu natjecanja.



U susretu prepunom golova Sinjoretovo je nadmoćno slavilo protiv Brodarice rezultatom 8:2. Nakon izjednačenih prvih deset minuta momčad Sinjoretova je preuzela potpunu kontrolu nad igrom i postigla šest uzastopnih pogodaka. Jednog je zabio Ljumeži, dok je Joso Kalac upisao hat-trick. Najefikasniji je bio Filip Batur koji je čak četiri puta pronašao put do protivničke mreže. Sinjoretovo je trenutačno osmo, no ima utakmicu manje od bolje plasiranih klubova te ima teoretske izglede za doigravanje.



PLOVANIJA  4


MURVICA  1


Strijelci: 1:0 Toman (8’), 2:0 Glavan (17’), 3:0 Toman (26’), 3:1 Kardum (27’), 4:1 Junaković (36’).


PLOVANIJA: Ban, Čirjak, Toman, Glavan, Tomić, Tino Junaković, Toni Junaković, Brajković. Trener: Alen Juričić.


MURVICA: Kardum, Škara, Bašić, Rodić, Burčul, Matija Surać, Martin Surać, Lučić.



SINJORETOVO  8


BRODARICA  2


Strijelci: 1:0 Kalac (2’), 2:0 Batur (8’), 2:1 Rončević (11’), 2:2 Mišolongin (12’), 3:2 Batur (15’), 4:2 Batur (16’), 5:2 Kalac (30’), 6:2 Batur (33’), 7:2 Ljumeži (34’), 8:2 Kalac (40’).


SINJORETOVO: Lepur, Katalinić, Ljumeži, Kalac, Batur, Kožul, Marinović, Kapitanović, Čavka, Katuša. Trener: Marko Katalinić.


BRODARICA: Dražević, Rončević, Volpi-Kobal, Brkić, Rados, Perić, Mišolongin. Trener: Martin Škoda.



STANOVI   6


TOROVI   1


Strijelci: 1:0 Sentić (16’), 2:0 Šarić (19’), 3:0 Bugarija (23’), 4:0 Popov (26’), 5:0 Mikulić (32’), 6:0 Popov (33’), 6:1 Mrkić (40’).


STANOVI: Dražević, Sentić, Popov, Bugarija, Jakušić, Mikulić, Žuža, Šarić, Perica, Banović. Trener: Tomislav Zelić.


TOROVI: Knez, Jurišić, Mrkić, Šarin, Vodopija, L. Kulaš, D. Kulaš, Birkić. Trener: Niko Peraić.



KANELA  2


VAROŠ   2


Strijelci: 0:1 Kolega (1’), 1:1 Colić (21’), 1:2 Kolega (25’), 2:2 Stojanov (28’).


KANELA RAŠTANE: Mršić, Colić, B. Stojanov, M. Čirjak, S. Čirjak, Kuman, Rubelj, Škugor, Birkić, M. Stojanov.


VAROŠ ZDC: Baričić, Kresović, Kolega, Župan, Jurjević-Adžić, Horvat.



KONTROL BIRO  3


KONTRA TAXI  3


Strijelci: 1:0 Zdrilić (5’), 2:0 Baraba (11’), 2:1 Perković (14’), 3:1 Zdrilić (16’), 3:2 Kevrić (30’), 3:3 Medvidović (32’).


KONTROL BIRO: Škoda, Nekić, Zanki, Mrkić, Kresović, Zdrilić, Genda, Baraba, Anić, Sušić.


KONTRA TAXI: Galešić, Erlić, Medvidović, Modrić, Kevrić, Orlović, Perković, Zubak, Dujmović, Župan.



PLOČA  0


VIŠNJIK  3


Strijelci: 0:1 Baljak (25’), 0:2 Dunić (26’), 0:3 Baždarić (40’).


PLOČA: Pilipović, Zebić, Brzoja, Jurjević-Adžić, Gavran, Vulić, Volpi-Kobal, Šarić, Jurjević-Škopinić.


VIŠNJIK: Tomljanović, Vulić, Brkić, Dunić, Lončar, Čakarun, Baljak, Anić, Iveljić, T. Baždarić, M. Baždarić, J. Baždarić.



IDASSA  2


YOUNG BOYS  6


Strijelci: 0:1 Jurić (2’), 0:2 Šušak (3’), 0:3 Stojčević (13’), 0:4 Stojčević (25’), 1:4 Kovačević (27’), 2:4 Bandalo (38’), 2:5 Jurić (39’), 2:6 Jurić (40’).


IDASSA NADIN: Dražina, Gagula, Kovačević, Petrović, Čačić, Ninčević, Pranić, Bandalo.


YOUNG BOYS: Dragaš, Abramović, Jurić, Bilaver, M. Bačić, Šušak, Stojčević, J. Bačić.