Petak, 17. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Prva liga

Višnjiku povratak pobjedama, Kanela došla do treće u nizu

Autor: Juraj Vunjak

05.04.2024. 09:54
Višnjiku povratak pobjedama, Kanela došla do treće u nizu

Foto: Futsal winter fest



Kontrol Biro je potvrdio status favorita i posljednju momčad prvenstva Brodaricu s 2:0. Nakon sporijeg prvog poluvremena u kojem nije bilo pogotka, »Kontrolori« su u drugom dijelu uz pomoć strijelaca Stipe Šušića i Vice Gende došli do dva gola i konačne pobjede. Kontrol Biro se s ovom pobjedom oporavio od prošlotjednog poraza te se polagano sprema za polufinalno doigravanje.


Borba za doigravanje


Stanovi su uvjerljivo porazili Kontra Taxi Rogić rezultatom 4:1. Po jedan pogodak za pobjedničku momčad postigli su Žuža i Maruna, dok je najbolji bio Filip Sentić koji se dva puta upisao u listu strijelaca. Jedini gol za »Taksiste« zabio je Bruno Orlović. Stanovima je ovo četvrta pobjeda u posljednjih pet utakmica te su s ukupno 38 bodova na petom mjestu prvenstva izjednačeni s Višnjikom i Kanelom iz Raštana, stoga će svaki naredni bod biti iznimno važan u bitci za doigravanje. Taksisti sve češće ne dolaze na »pravo odredište« jer su u posljednjih pet susreta upisali četiri poraza.





Višnjik je potvrdio status favorita i u susretu s pregršt golova sa 6:1 deklasirao Idassu iz Nadina. Među strijelce pobjedničke momčadi upisalo se petero različitih igrača od kojih je najraspoloženijih bio Šime Jurica koji je dvaput pospremio loptu u protivničku mrežu. Jedini pogodak za momčad iz Nadina postigao je Petrović. Višnjiku je ovo prva pobjeda nakon negativnog niza od tri lošije utakmice te će morati voditi bitku za svaki bod ako želi doigravanje.


Kasno buđenje


Kanela iz Raštana je u napetoj utakmici protiv Ploče slavila s 3:2 i došla do svoje treće pobjede zaredom. Pogotke za momčad Kanele postigli su Čirjak, Pavlović i Škugor, dok je kod Ploče dvostruki strijelac bio Borna Jurjević-Adžić. Klub iz Raštana se s dobrom formom u posljednje vrijeme bodovno izjednačio s Višnjikom i Stanovima s kojima će se natjecati za plasman u doigravanje, a sljedeći tjedan u posljednjem kolu ima priliku pokazati svoju kvalitetu u srazu s vodećom momčadi lige Varoš. Ploča je u sličnoj situaciji kao i Kontra Taxi s kojim je bodovno izjednačena, nikako ne uspijeva povezati nekoliko dobrih utakmica.


Torovi iz Biograda ispetardirali su Plovaniju (5:0). Po jedan pogodak za biogradski klub postigli su Radić i Vodopija, dok je sjajni kapetan Vice Birkić upisao hat-trick. Torovi su u vrhunskoj formi, ovo im je četvrta pobjeda u zadnjih pet susreta te su se na osmom mjestu s ukupno 34 osvojena boda, no ponestalo im je utakmica i izostat će iz doigravanja.


Varoš i Murvica te Young Boys i Sinjoretovo zaostatke iz ovog kola odigrat će 21. travnja.



TOROVI       5


PLOVANIJA       0


Strijelci: 1:0 Radić (14’), 2:0 Vodopija (31’), 3:0 Birkić (31’), 4:0 Birkić (33’), 5:0 Birkić (35’).


TOROVI: Kulaš, Radić, Vodopija, Knez, Birkić, Šarin, Tolić.


PLOVANIJA: Ban, Tomić, Junaković, Glavan, Brajković, Srzić, Toman, Martin Čirjak, Mateo Čirjak, Junaković.



BRODARICA       0


KONTROL BIRO       2


Strijelci: 0:1 Šušić (27’), 0:2 Genda (39’).


BRODARICA: Rončević, Buljat, Dražević, Pavičić, Mišolongin, Perić.


KONTROL BIRO: Pinčić, Anić, Kresović, Viduka, Genda, Baraba, Zdrilić, Šušić, Mrkić.



KANELA       3


PLOČA       2


Strijelci: 1:0 Čirjak (3’), 1:1 Jurjević-Adžić (4’), 2:1 Pavlović (16’), 3:1 Škugor (22’), 3:2 Jurjević-Adžić (29’).


KANELA RAŠTANE: Birkić, Škugor, Mršić, M. Čirjak, S. Čirjak, Stojanov, Peraić, Pavlović, Kuman, Rubelj. Trener: Luka Zrilić.


PLOČA: Brzoja, Jurjević-Adžić, Volpi-Kobal, Šarić, Tulumović, Maričić, Vulić, Jurjević-Škopinić, Pilipović. Trener: Ivan Jurjević Škopinić.



VIŠNJIK       6


IDASSA       1


Strijelci: 1:0 Jurica (17’), 2:0 Iveljić (18’), 3:0 Lončar (19’), 3:1 Petrović (22’), 4:1 Jurica (22’), 5:1 Dunić (33’), 6:1 Milin (36’).


VIŠNJIK: Tomljanović, Iveljić, Lončar, Dunić, Jurica, Vulić, J. Baždarić, T. Baždarić, Milin. Trener: Ante Renić.


IDASSA NADIN: Pedić, Bandalo, Petrović, Silov, Čačić, Ninčević, Gagula, Jordan. Trener: Vedran Vinketa.



KONTRA TAXI       1


STANOVI       4


Strijelci: 0:1 Maruna (10’), 0:2 Sentić (14’), 0:3 Sentić (36’), 0:4 Žuža (38’), 1:4 Orlović (39’).


KONTRA TAXI: Orlović, Kevrić, Bubalo, Erlić, Žura, Dujmović, Medvidović, Modrić, Župan, Galešić, Zurak.


STANOVI: Sentić, Dražević, Mikulić, Bugarija, Maruna, Šarić, Žuža. Trener: Tomislav Zelić.