Četvrtak, 16. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

RUKOMET

Rukometni trener RK Gospić dobio novo, vrhunsko priznanje i dužnosti

Autor: Marin Smolčić

18.09.2023. 14:40
Rukometni trener RK Gospić dobio novo, vrhunsko priznanje i dužnosti

Foto: Marin Smolčić



Rukometni klub „Gospić“ na razne je načine proteklih godina svojim trenerima pružao mogućnosti dodatnih edukacija, a ta su se obrazovanja trenera svakom članu i klubu višestruko vratilo kroz vrhunske rezultate koje su mladi naraštaji igrača i igračica sukcesivno ostvarivali. Svaki sportaš, pa tako i rukometaš, svoj prvi uzor gotovo uvijek nađe u svom treneru stoga je od velike važnosti za svakog trenera i klub da, uz maksimalnu posvećenost svakom igraču i igračici, rade na poboljšanju i širenju svojih kao i znanja i vještina ostalih trenera kluba kako bi ih mogli usaditi svojim rukometašima i rukometašicama.


Iako smo sigurni kako su trenerima upravo postignuti rezultati te radost i uspjeh njihovih igrača i igračica najveća nagrada za uloženi trud i rad, priznanja koja stignu iz viših rukometnih krugova u Hrvatskoj dodatna su pohvala i dokaz kako svoja rukometna znanja dijele i prenose na ispravan i kvalitetan način. Upravo je jedno takvo priznanje za uporan rad, odlične rezultate, odanost i požrtvovnost koju godinama daje članovima i Rukometnom klubu „Gospić“ stiglo njihovom dugogodišnjem igraču i treneru Vanji Antiću (38).


Nakon što je Antić u sezoni 2021./2022. bio izabran u trenersku ekipu ženskog dijela Kampa Hrvatskog rukometnog saveza, a u sezoni 2022./2023. za trenera na istom kampu samo ovog puta za dječake, za narednu rukometnu sezonu  2023./2024. Antić je  izabran za jednog od dva stručna regionalna suradnika Hrvatskog rukometnog saveza za ženski rukomet za regiju Rijeka, Kvarner, Gospić.




Zaduženja regionalnih suradnika su, između ostalog, pratiti razvoj i kvalitetu igre djevojčica u regiji i na temelju viđenog sastaviti regionalne selekcije djevojčica 2008./2009. te 2010./2011. godišta.


Vanja Antić je uistinu veliki sportaš, vrlo skroman i radišan pa samo navodi kako je ovo velika  čast i priznanje za godine ulaganja u razvoj rukometa u Gospiću i okolici, kao i u samog sebe, upornog trenera koji će uvijek u svom radu vidjeti mjesto za napredak. Upravo zahvaljujući njegovom pregalaštvu i trudu njegovih rukometnih suradnika ovaj sport je u Gospiću već dulje vrijeme u uzlaznoj putanji. Ne samo po rukometnim rezultatima, nego i po njegovoj popularnosti.