Utorak, 14. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

NOGOMET

Hrvatski vitez pobijedio Junak za drugo mjesto

Autor: Šime Ćurko

18.09.2023. 14:14
Hrvatski vitez pobijedio Junak za drugo mjesto

Foto: LUKA JELIČIĆ



POSEDARJE – Igralište Gordan Demo. Gledatelja 200. Sudac: Lukša Klaić (Konavle). Pomoćnici: Krešić (Metković) i Proleta (Opuzen). Strijelac: 1:0 Begonja (16’ – 11 m). Žuti kartoni: Begonja, Tokić, Jordan (Hr. vitez); Cvrlje, Botica, Modrić (Junak).


HRVATSKI VITEZ POSEDARJE: Pinčić, Pedišić, Begonja (od 90’ Ćelić), Čurjurić, Knežević (od 46. Blažević), Buenanueva (od 46. Zdrilić), Čirjak, Pavlović (od 46. Kevrić), Tokić, Jurjević, Kralj (od 73. Jordan). Trener: Marko Pinčić.


JUNAK: Cvrlje, Vuleta, Modrić (od 87. Marić-), Čilaš (od 64. Bilić), Plavša, Mastelić, Vrdoljak, Tadić (od 63. Vardić), Vuko, Botica, Labrović (od 60. Poljak). Trener: Ivan Medvid.




Posedarci su pobijedili Junak u derbiju kola i nakon petog kola jedina se neporažena momčad lige. Sinjani su na dvoboj stigli kao vodeći sastav lige, što je bio dodatni motiv »plavima« koji su od početka pritisnuli suparnika. Dobru situaciju za pogodak propustio je Pavlović u 12. minuti, a malo nakon toga trenutak odluke. Nakon prekršaja na Kneževiću u kaznenom prostru Junaka Posedarci su dobili jedanaesterac kojeg je realizirao Begonja. Na drugoj strani dobar pokušaj Mastelića zaustavio je vratar Pinčić. U nastavku u igru je kod domaćina ušao Blažević, a u posljednjih 20-ak minuta i Jordan, igrači s izraženim napadačkim aktivnostima. Imao je Blažević niz odličnih situacija, najprije u 76. i 77. minuti, a potom i duboko u sudačkoj nadoknadi. Premda su gledatelji već vidjeli loptu u mreži, promjena rezultata nije bilo. Drugu utakmicu zaredom Posedarci su sačuvali svoju mrežu, a u obrambenim zadaćama još se jednom istaknuo Ivan Tokić, središnji branič domaćina. Hrvatski vitez tako je drugi na ljestvici, a u sljedećem kolu očekuje ga županijski derbi kod Primorca u Biogradu.


U 47. minuti dvoboja u Posedarju ozlijedio se prvi pomoćni sudac Mišo Krešić, kojem se desetak minuta ukazivala pomoć, nakon čega nije mogao nastaviti utakmicu. Uz suglasnost kapetana obje momčadi, utakmica je nastavljena s dva suca.


– Moram pohvaliti igrače jedne i druge momčadi na vrlo korektnom ponašanju i pomaganju u procjenama glavnog suca. Glavni sudac je vrlo dobro i hrabro odsudio utakmicu na zadovoljstvo svih aktera na terenu – napisao je zapisniku delegat utakmice Petar Gabrilo