Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Nova metla...

Sigurdsson objavio popis za kvalifikacije za OI, na njemu nema Načinovića i Cindrića

Autor: Igor Duvnjak

05.03.2024. 20:47
Sigurdsson objavio popis za kvalifikacije za OI, na njemu nema Načinovića i Cindrića

Foto: Veron Načinović/Foto A. KRIŽANEC

Još uvijek ne treba otpisati Načinovića i Cindrića budući da obojica imaju pravo nastupa u slučaju naknadnog poziva



RIJEKA Verona Načinovića, nadarenog riječkog pivota u redovima Montpelliera, jednog od najistaknutijih hrvatskih reprezentativaca na nedavnom Europskom prvenstvu u Švedskoj na kojem je Hrvatska razočarala, nema na popisu novog izbornika Islanđanina Dagura Sigurdssona za kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Parizu. Na popisu, koji čini 21 igrač na koje islandski stručnjak računa za turnir, što će se od 14. do 17. ožujka igrati u Hannoveru, nema ni dugogodišnjeg reprezentativnog beka Luke Cindrića.


Ipak, tu ovoj priči nije kraj, što znači da Načinovića i Cindrića još uvijek ne treba otpisati kao ozbiljne kandidate za ovaj zahtjevni turnir budući da su obojica još ranije bila prijavljena na širem popisu, pa stoga imaju pravo nastupa na turniru u Njemačkoj.


Novost u odnosu na prošla velika natjecanja je povratak u reprezentaciju veterana Jakova Gojuna, snažnog beka i poslovičnog oslonca obrane, igrača koji je afirmaciju počeo stjecati u Zametu, popularnog Jakija koji se vraća u izabranu hrvatsku vrstu nakon dvije godine i Europskoga prvenstva u Mađarskoj.




Od bivših Zamećana pozvani su i nedavni sudionici EP-a, bek Tin Lučin (Wisla Plock) i desno krilo Filip Glavaš (Zagreb). Na Sigurdssonovom popisu nalaze se i vratari Dominik Kuzmanović (Nexe), Matej Mandić (Zagreb) i Filip Ivić (Chambery), te igrači u polju Marin Jelinić (Pick Szeged), David Mandić (Melsungen), Zvonimir Srna (Zagreb), Marko Mamić (Leipzig), Domagoj Duvnjak (Kiel), Igor Karačić (Kielce), Filip Vistorop (Balingen), Mateo Maraš (Tatabanya), Luka Lovre Klarica (Zagreb), Mario Šoštarić, (Pick Szeged), Marin Šipić (Kriens Luzern), Tomislav Kušan (Limoges) i Nikola Grahovac (Balingen).


Pozvani su i Zlatko Ružan (Sesvete) te Davor Ćavar (Zagreb), koji nemaju pravo nastupa i samo će trenirati s reprezentacijom.


Turnir je pred vratima pa se hrvatski rukometaši okupljaju u petak, a vrlo brzo, pet dana kasnije putuju za Hannover. Tamo će igrati s Austrijom (14. ožujka u 20.15), Njemačkom (16. ožujka u 14.30) i Alžirom (17. ožujka u 16.45). Dvije najbolje plasirane momčadi u toj skupini kvalifikacija osigurat će nastup na Olimpijskim igrama u Francusk