ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

EP rukometaša

Glavaš: "Znamo što trebamo napraviti protiv Francuza. Spremni smo!"

Autor: Hina

17.01.2024. 20:02
Glavaš:

Foto: Filip Glavaš/Foto REUTERS



KOLN Hrvatska muška rukometna reprezentacija će u četvrtak (18 sati) u velebnoj Lanxess Areni u Koelnu, utakmicom protiv Francuske započeti natjecanje u drugoj fazi Europskog prvenstva, a desno krilo naše momčadi Filip Glavaš je rekao da su oni spremni za dvoboj.


“To je rukometni ‘El clasico’, utakmica koja nosi puno, koja će se pratiti. Svi znamo što su Hrvatska i Francuska u rukometu. Nadam se uzbudljivoj utakmici i da će otići na našu stranu”, rekao je 26-godišnji Riječanin koji od ove sezone nastupa u dresu hrvatskog prvaka Zagreba i odmah ponudio i recept za pobjedu:


“Obrana mora funkcionirati, golmani nas moraju popratiti, a poslije toga moramo posložiti napad. Znamo što trebamo napraviti i spremni smo.”




O kakvoj se reprezentaciji radi najbolje govori podatak da su od Olimpijskih igara 1992. u Barceloni do prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Poljskoj i Švedskoj osvojili 22 medalje: čak 12 na svjetskim prvenstvima, od čega šest zlatnih, te po pet s europskih prvenstava (tri zlata) i olimpijskih igara (tri zlata).


“Vrhunska ekipa koja briljira iz godine u godinu, kakvi god da jesu. Rekli su da nisu baš zadovoljni svojom formom, ali se uvijek pokažu u pravim utakmicama. No, pitat će se nešto i nas”, mišljenje je 21-godišnjeg vratara našičkog Nexea Dominika Kuzmanovića koji vrlo jednostavno gleda na formulu za plasman Hrvatske u polufinale:


“Sami o sebi odlučujemo. Četiri utakmice su pred nama. Ako se pokažemo i zaslužimo polufinale, to će tako i biti.”