Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

EP rukometaša

Remi Njemačka i Austrije ostavio je hrvatske rukometaša u igri za polufinale, ali treba nam ludi rasplet

Autor: Portal Novi list

21.01.2024. 08:08
Remi Njemačka i Austrije ostavio je hrvatske rukometaša u igri za polufinale, ali treba nam ludi rasplet

Foto: Luka Cindrić/Foto REUTERS

Hrvatska mora dobiti preostale dvije utakmice u skupini, ali i navijati za pomoć drugih



KOLN U dvoboju 2. kola drugog kruga EP-a rukometaši Njemačke i Austrije odigrali su u Koelnu 22:22 (11:12). Austrijanci su bili na pomolu još jedne senzacije, vodili su s 21:16, ali potom u zadnjih deset minuta susreta nisu postigli gol. Iako nisu pobijedili, Austrijanci su i dalje neporaženi nakon što su izbacili Španjolsku, zaustavili Hrvatsku i sada Njemačku, te porazili Mađare. Kod Nijemaca je Juri Knorr zabio šest golova, a Andreas Wolff imao 14 obrana, a kod Austrijanaca je Mikola Bilyk dao šest golova, a vratar Constantin Moestl imao čak 17 obrana.


Ovaj remi ostavio je hrvatske rukometaša u igri za prva dva mjesta u skupini i polufinale unatoč dva poraza na otvaranju druge faze. Doduše, za takav rasplet se mora poklopiti puno toga.


Prvi i osnovni uvjet je da Hrvatska  dobije obje utakmice do kraja, dakle Njemačku i Island. U tom slučaju stigla bi do učinka pet bodova i morala pritom navijati za pomoć drugih.




Preciznije, u tom slučaju hrvatski rukometaši moraju navijati da Njemačka i Austrija ne osvoje više od pet bodova, jer s njima imaju ili mogu imati bolji međusobni omjer, dok bi trebalo izbjeći scenarij po kojem bi ušli u krugu s Mađarima od kojih su izgubili.


Dakle, Mađari, koji već imaju četiri boda, bi trebali izgubiti preostale dvije utakmice protiv Njemačke i Francuske. Francuzi bi osim Mađarske trebali dobiti i Austrijance, a Austrijanci ne bi smjeli dobiti Island.


Standings provided by Sofascore