Četvrtak, 22. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Nova afera

Predsjednik Francuskog rukometnog saveza pod optužbama da je spolno iskorištavao maloljetnika

Autor: Hina

25.01.2023. 15:59
Predsjednik Francuskog rukometnog saveza  pod optužbama da je spolno iskorištavao maloljetnika

Foto: Foto REUTERS

Martini, koji je tijekom igračke karijere osvojio dva naslova svjetskog prvaka kao vratar, bio je na ispitivanju u policiji u ponedjeljak i utorakPARIZ Predsjednik Francuskog rukometnog saveza (LNH) Bruno Martini (52) suočen je s optužbama za spolno iskorištavanje maloljetnika te snimanje dječje pornografije.


Martini, koji je tijekom igračke karijere osvojio dva naslova svjetskog prvaka kao vratar, bio je na ispitivanju u policiji u ponedjeljak i utorak nakon čega mu je dopušten odlazak kući jer je njegov slučaj prebačen u one koji se rješavaju po hitnom postupku jer je priznao optužbe za koje ga se tereti.


Istraga protiv Martinija pokrenuta je još 2020. godine kada ga je tada 13-godišnji dječak optužio za seksulano iskorištavanje, a Martini se brani tvrdnjom kako je vjerovao da je dječak stariji od 15 godina, što je u Francuskoj dob u kojoj osobe mogu biti suglasne za upuštanje u spolne odnose.
Iz LNH-a su objavili kako je Martinijeva ostavka “vjerojatna i poželjna”.


“Do daljnjega će dopredsjednik David Tebib predstavljati savez”, objavili su iz LNH-a.


Ovo je već druga istraga pokrenuta protiv čelnika nekog od trofejnih francuskih sportskih saveza zbog seksulalnog uznemiravanja u posljednje vrijeme, nedavno je s optužbama za seksulano uznemiravanje djelatnica optužen i predsjednik Francuskog nogometnog saveza (FFF) Noel Le Graet. No, on odbacuje te optužbe.