Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

IZBORNIK

Perkovac: Bili smo "klinički mrtvi", preuzimam odgovornost

Autor: Hina

22.01.2024. 18:46
Perkovac: Bili smo

Foto: PIXSELL



Preuzimam odgovornost, nisam uspio dovesti ekipu na nivo da bude ratnički raspoložena, da ima volju i želju, kazao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Goran Perkovac nakon poraza od Islanda (30-35) i oproštaja od borbe za plasman u polufinale Europskog prvenstva u Njemačkoj.


Hrvatski rukometaši doživjeli su i treći poraz u drugoj fazi natjecanja na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, a bolja od njih bila je reprezentacija Islanda koja je u Koelnu slavila s 35-30 (16-18). Tim porazom Hrvatska je izgubila i matematičke izglede za plasman u polufinale Europskog prvenstva.


“Bila je to naša vrlo loša utakmica, ušli smo u seriju tehničkih grešaka, napada koje ja ne razumijem, ali ja preuzimam odgovornost. Nisam uspio dovesti ekipu na taj nivo da bude ratnički raspoložena, da ima volju i želju,” kazao je Perkovac.




“Vidjelo se da smo “klinički mrtvi” i da se krećemo na terenu samo zato jer moramo. Nisam vidio puno volje i želje, ali ja preuzimam odgovornost za to i ja i moji suradnici ćemo stati iza igrača. Kada glava ne radi onda počnu problematične situacije, iz križanja smo ima dali jedno pet lopti u ruke što su oni kažnjavali. Kao i protiv Mađarske, kao i protiv Francuske. Morat ćemo to jako dobro analizirati da vidimo u čemu je problem,” dodao je izbornik.


Hrvatskoj je na ovom prvenstvu ostala još utakmica protiv Njemačke, u srijedu od 20.30 sati, u kojoj će se izabranici Gorana Perkovca mogu samo boriti za svoju čast.


“Nada se da ekipa ima još volje i želje, to bi bilo nesportski da ne pokažemo želju i volju. Želim da odigramo jednu dobru utakmicu za kraj,” kazao je Perkovac.


Šest pogodaka postigao je Marin Jelinić, a po četiri Domagoj Duvnjak, Veron Načinović, Luka Cindrić i Zvonimir Srna.


“Iza nas je užasno loše drugo poluvrijeme. Ne pamtim klada smo primili 20 golova u jednom poluvremenu. Prvo poluvrijeme je bilo OK, bilo smo rastrčani, zabili smo par laganih golova, napad je bio odličan. U drugom poluvremenu smo igrali baš onako kako oni vole da se igra. S puno tehničkih grešaka. Nije bilo dobro, moramo si pogledati u oči i priznati,” kazao je kapetan Duvnjak.


Dominik Kuzmanović nas je spašavao da i ranije ne “potonemo”, a na koncu je sakupio 10 obrana.


“Bili smo u utakmici do 40 minute,  no potom se u nekoliko minuta sve pretvorilo u pet razlike za njih. Moramo napraviti dobru analizu, pa ćemo imati konkretnije odgovore,” poručio je hrvatski vratar.