Petak, 3. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

1. HRL-Jug

Neočekivani poraz momčadi iz Mocira u 20. kolu

Autor: Alen Plahinek

22.04.2024. 17:51
Neočekivani poraz momčadi iz Mocira u 20. kolu

Foto: Luka Jeličić



Ah taj BM 07. Osvojila je splitska momčad čak tri od ukupnih šest bodova ove sezone protiv Zadra. Završilo je 24:28 za Splićane u Mocirama, koje su tako nakon gotovo dvogodišnje neosvojivosti, pale dva puta zaredom (u 17. kolu je slavio Hrvatski dragovoljac). Bio je to jedan od »onih« dana, kada nešto nije kliknulo i lopta je konstantno odbijala ući u gol.


Počelo je vrlo moćno. Nakon 13 minuta Zadrani su imali pet razlike (8:3) i osjećalo se da bi mladi Splićani mogli »pokleknuti«.


Ipak, bio je varljiv osjećaj. Vratili su se Splićani u potpuni egal u 23. minuti, a minutu kasnije i poveli. Zadrani su se na pogon svojih najstarijih napadačkih snaga, Maršana, Čirjaka i Merhara, okrenuli rezultat početkom drugog dijela, ali Splićani ponovno preuzimaju inicijativu i s 4:0 serijom odlaze na prednost od tri gola (15:18).




Izmijenili su još po dvije slične takve serije jedni i drugi. Trajalo je sve to do 100 sekundi do kraja kada je Mazić zabio za minus jedan 24:25, no do kraja Zadrani više ne zabijaju, ali primaju tri gola. Pomagali su vratari Perić i Bijelić obranama zicera i sedmeraca, ali nije išlo.


Ovaj poraz Zadrane je izbacio iz kalkulacija za kvalifikacije za Premijer ligu te je sigurno kako će i sljedeće sezone nastupati u 1. HRL-Jug. Zamet je pobjedom nad Splitom (42:36) službeno osigurao titulu prvakaa i zavrijedio izravan plasman u Premijer ligu sljedeće sezone.