Petak, 17. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

RUKOMETAŠICA ZADRA

Merhar: Cilj je izbjeći začelje

Autor: Alen Plahinek

29.09.2023. 12:51
Merhar: Cilj je izbjeći začelje

Foto: MATE KOMINA



Rukometašice Zadra, kao i njihovi muški kolege, sutra će početi sezonu 2023./24. U prvom kolu 2. HRL Jug u Mocire od 16:30 sati dolaze rukometašice Petason Vranjica. Jedna od nekolicine iskusnih u ekipi iz Donatovog grada, Martina Merhar, sažela je očekivanja i ambicije kojih se treba držati u narednih malo manje sedam mjeseci, koliko će trajati ligaško natjecanje.


– Budimo realni, izrazito smo mlada ekipa. Cilj je jednostavan, a to je ne biti među posljednjim ekipama lige. Bilo bi super da budemo u sredini tablice, ali to će biti težak zadatak. Od nas 16 u ekipi, samo su nas tri malo starije, ostalo su sve vrlo mlade cure. To su još djevojčice od 14-15 godina koje pretežito igraju u mlađim dobnim uzrastima, ali zbog manjka starijih moraju igrati i na seniorskoj razini. Još je jedan problem, a to je da mi starije ne idemo na gostujuće utakmice jer imamo obitelji, djecu, a i u konačnici radimo – objasnila je Merhar te dodala da su mlađe suigračice vrlo marljive.


– Tijekom priprema trenirale su praktički svaki dan, što je vrlo pohvalno. Mi starije smo dolazile kad smo mogle zbog ostalih stvari. Nama je to rekreacija, volimo rukomet i to nas drži da budemo aktivne. Mlađe imaju potencijala, ali trebaju još sazrijeti i rukometno i općenito, te kroz nekoliko godina, kada se sve to posloži, možemo očekivati ozbiljnije rezultate. Za sada je bitno održavati se u ligi – zaključila je Merhar. Zadranke su lani bili osme, s bodom više od posljednjeg Trilja.