Petak, 24. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Kodrin nasljednik

Savo Milošević postao novi izbornik Bosne i Hercegovine

Autor: Hina

29.09.2023. 15:24
Savo Milošević postao novi izbornik Bosne i Hercegovine

Foto: Savo Milošević/Foto PIXSELL

Milošević je rođen u BiH, no nikada nije igrao u toj zemlji, a nakon igračke karijere u Srbiji, Velikoj Britaniji, Španjolskoj i Italiji nastavio je raditi kao trener beogradskog Partizana i ljubljanske OlimpijeSARAJEVO Savo Milošević postavljen je u petak za novog izbornika nogometne reprezentacije BiH naslijedivši na toj dužnosti Mehu Kodru koji je smijenjen početkom rujna nakon nepuna dva mjeseca i samo dvije utakmice koje su odigrali njegovi izabranici.


Miloševića su za izbornika na sjednici u Sarajevu jednoglasno postavili članovi Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH, a ta odluka nikoga nije iznenadila jer je bio jedini kandidat kojega je ranije odabrao predsjednik saveza Vico Zeljković.


Milošević je rođen u BiH, no nikada nije igrao u toj zemlji, a nakon igračke karijere u Srbiji, Velikoj Britaniji, Španjolskoj i Italiji nastavio je raditi kao trener beogradskog “Partizana” i ljubljanske “Olimpije“.
Milošević bi prvi nastup u ulozi izbornika trebao imati 13. listopada kada reprezentacija BiH gostuje u Lihtenštajnu u nastavku kvalifikacija za europsko prvenstvo 2024. Tri dana kasnije reprezentacija BiH igrat će protiv Portugala u Zenici.


Obje utakmice igrat će se u okolnostima u kojima je BiH izgubila sve šanse za plasman na Euro kroz kvalifikacije s tek šest osvojenih bodova. Prvi je u kvalifikacijskoj skupini “J”, u kojoj je i BiH, Portugal sa 18, dok je Slovačka druga sa 13 osvojenih bodova.


Pred bivšeg izbornika Kodru imenovanog u kolovozu bila je postavljena nemoguća zadaća da ipak osigura plasman na Euro, a kada je reprezentacija koju je vodio kroz dvije utakmice izborila jednu pobjedu dok je drugu izgubila, dobio je otkaz bez posebnog pojašnjenja. Tako je postao trećim izbornikom kojega je vrh NS BiH smijenio za manje od godinu dana.


Taj je postupak čelnika NS BiH doživio brojne osude, a nekadašnji izbornik Safet Sušić sve je nazvao sramotnim.


Kodro se u četvrtak oglasio otvorenim pismom u kojemu tvrdi kako otkaz kojega je dobio nema veze s igrom i rezultatima nego s njegovom odlukom da sam bira igrače što mu u NS nisu željeli dopustiti.


Pismo kojim je Kodro optužio čelnike NS BiH da svojim postupcima uništavaju nogomet u zemlji na društvenim je mrežama “lajkao” i najbolji bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko.