Srijeda, 24. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

Patrik Ćavar

Legendarni hrvatski rukometaš tvrdi: "Sigurdsson je zaslužio desetku, možemo do medalje u Parizu"

Autor: Portal Novi list

17.03.2024. 08:50
Legendarni hrvatski rukometaš tvrdi:

Foto: Dagur Sigurdsson/Foto PIXSELLPatrik Ćavar, legendarni hrvatski rukometaš, ovako je za Sport Klub, prokomentirao nastup hrvatskih rukometaša na kvalifikacijskom turniru u Hannoveru.


– Odličan smo turnir odigrali, nije mala stvar nadjačati Nijemce pred njihovim navijačima, a i njima je bio ulog veliki kao i nama. Za razliku od EURO-a gledamo bolju, konkretniju i kvalitetniju Hrvatsku. Što se tiče dvoboja protiv Njemačke odigrali smo odlično prvo poluvrijeme, rekao bih da ga bolje nismo mogli odigrati. Kuzmanović je bio odličan, obrana i napada rekao vrlo dobre i uravnotežene. Pod tim dojmom uvjerljivosti smo slabije otvorili nastavak, Kuzmanović je bio skromniji, a opet je obranio kod plus dva jedna zicer.


Često smo kroz ove godine pričali o Luki Cindriću, često ga kritizirali.
– Cindrić je pokazao da se na njega može računati, on je pokazao da može odigrali zrelo, postizao je pogotke izvana, asistirao, na njemu se napravljena neka isključenja. Duvnjak je odigrao jako jako dobro, pravi u obrani, zabio je neke golove, podsjetili su nas na svoje najbolje dane. Pozicija srednjeg vanjskog je bila i bit će najbitnije mjesto u rukometnoj igri.


Dagur Sigurrdson je na najbolji mogući način startao na klupi Hrvatske.


– Odlična početak, prvi dojam preko kada gledam utakmicu preko TV-a djeluje mi kao inteligentan trener, a to se vidi kako reagirao kada se momčad kroz utakmicu malo pogubi. Imali smo na prošlom turniru puno tehničkih pogrešaka, u ove dvije utakmice smo to uspjeli dovesti na minimum. Izbornik djeluje kao zreo trener, simpatičan, rekao je da će naučiti našu himnu. Za svoj dojam, nastup i rezultat zaslužio je čistu desetku!”


Plasirali smo se na Olimpijske igre, na turnir na kojem smo osvojili dva puta zlatni. Što može Hrvatska u Pariz?


– Ako ćemo igrati kao protiv Njemačke, siguran sam da se možemo uključiti u borbu za medalju na Olimpijskim igrama. To je poseban doživljaj, san svakog sportaša je da jednom nastupi na tom najvećem sportskom događaju. Protiv Francuza i Danaca se možemo pohrvati.