Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Rukometna Liga prvaka

Katarina Ježić postigla četiri pogotka Ivani Kapitanović i izborila Final four rukometne Lige prvakinja

Autor: Hina

06.05.2023. 20:02
Katarina Ježić postigla četiri pogotka Ivani Kapitanović i izborila Final four rukometne Lige prvakinja

Foto: Katarina Ježić/Foto PIXSELL

Vipers će pokušati treću godinu zaredom osvojiti naslov europskog prvaka



ZAGREB  Kapetanica hrvatske reprezentacije Katarina Ježić borit će se za trofej na završnom turniru Lige prvakinja za rukometašice s norveškim Vipers Kristiansandom, nakon što je njen klub u uzvratnom dvoboju svladao bukureštanski Rapid s uvjerljivih 40-31 i time s ukupnih 71-56 prošao na Final Four.


Ježić, koja je u pola sezone stigla u Norvešku iz turskog Kastamonua, u uvjerljivoj je pobjedi postigla četiri pogotka. Kod Rapida je njena suigračica iz reprezentacije Ivana Kapitanović obranila dva od deset šutova koji su bili prema njoj upućeni.


Vipers će pokušati treću godinu zaredom osvojiti naslov europskog prvaka, a jedan od mogućih suparnika braniteljicama naslova na završnom turniru će biti mađarski Gyor koji je sa 37-28 svladao danski Odense u uzvratnoj četvrtfinalnoj utakmici. Mađarska ekipa je slavila i u prvom dvoboju sa 29-27.




Preostala dva sudionika Final Foura, koji je na rasporedu 3. i 4. lipnja u Budimpešti, doznat ćemo u nedjelju, kad će Metz ugostiti Ferencvaros nakon pobjede 32-26 u prvoj utakmici, a CSM Bukurešt će biti domaćin danskom Esbjergu koji će braniti četiri pogotka prednosti (32-28) iz prvog dvoboja.