Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Neobičan otkaz

Hrvoje Horvat dobio otkaz na klupi njemačkog prvoligaša, šokirao je čelnike svojom odlukom

Autor: Portal Novilist.hr

04.04.2023. 17:43
Hrvoje Horvat dobio otkaz na klupi njemačkog prvoligaša, šokirao je čelnike svojom odlukom

Foto: Hrvoje Horvat/Foto PIXSELL



Donedavni izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat više nije trener njemačkog Wetzlara, objavio je klub.


Horvat je početkom veljače smijenjen s mjesta izbornika Hrvatske nakon Svjetskog prvenstva, a sada više nije niti trener njemačkog kluba, kojeg je preuzeo u prosincu. Razlog? Javio je čelnicima kluba kako je već odlučio prihvatiti ponudu drugog kluba za iduću sezonu.


U cijelosti prenosimo priopćenje Wetzlara:




“Wetzlar, trenutno 16. klub rukometne Bundeslige, razišao se s glavnim trenerom Hrvojem Horvatom. Hrvat, koji je preuzeo momčad tek u prosincu, u večernjim satima obavijestio je klub da je prihvatio ponudu inozemnog kluba za iduću sezonu.


‘Po nama je ovo znak apsolutnog nepovjerenja”, izjavio je sportski direktor Jasmin Čamdžić.


“Dogovorili smo se da je cilj završiti sezonu tako što ćemo ostati u ligi, a onda razgovarati o budućnosti. Horvat je prekršio dogovor svojom odlukom da od 1. srpnja prijevremeno dogovori prelazak u drugi klub. Nadzorni odbor iz tog je razloga jednoglasno navečer donio odluku o prekidu suradnje s Horvatom”, navodi se u priopćenju Wetzlara.


Direktor Wetzlara Born Seipp također je razočaran ovakvim raspletom.


“Sada je iznimno važno usredotočiti se na zadatak i svim srcem biti uz Wetzlar. Hrvoje je svojom odlukom pokazao suprotno. Potrebni su nam borci koji će sve napraviti za Wetzlar – naši navijači i sponzori. Treneri su dio toga, pogotovo glavni. Svatko mora biti tu za svakoga, imati energiju za ostvarenje zajedničkog cilja”, izjavio je Seipp.