Subota, 18. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Potraga za izbornik

Hrvatsku rukometnu reprezentaciju prvi put u povijesti mogao bi voditi - strani izbornik!

Autor: Portal Novi list

07.02.2024. 16:32
Hrvatsku rukometnu reprezentaciju prvi put u povijesti mogao bi voditi - strani izbornik!

Foto: Dagur Sigurdsson/Foto PIXSELL

Kao izgledni Perkovčev nasljednik spominje se Islanđanin Dagur Sigurdsson, 50-godišnjak, koji trenutno ima angažman na klupi Japana s kojim je izborio plasman na OI u Parizu



RIJEKA Ako je vjerovati brojnim medijskim nagađanjima na klupu hrvatske rukometne reprezentacije trebao bi po prvi put sjesti izbornik – stranac. Kao izgledni Perkovčev nasljednik spominje se Islanđanin Dagur Sigurdsson, 50-godišnjak, koji trenutno ima angažman na klupi Japana s kojim je izborio plasman na OI u Parizu. Sigurdsson je navodno stigao u Zagreb na pregovore, a u slučaju dogovora s HRS-om morat će raskinuti važeći ugovor s Japanom.


Prije Japana ovaj islandski stručnjak vodio je Austriju i Njemačku s kojom je bio europski prvak. Od klubova vodio je Füchse Berlin.


Pored Islanđanina u kombinacijama je i Šveđanin – Magnus Andersson. Bivši legendarni švedski igrač u karijeri je vodio reprezentacije Austrije i Njemačke, potom Porto, a trenutno vodio francuski Aix.




Španjolac Xavi Pascual trenutno je na klupi rumunjskog Dinama, a pamti se njegova era u Barceloni s kojom je osvojio europski naslov bez izgubljene utakmice. Xavi je na prošlom EP-u vodio Rumunjsku s kojom se razišao.