ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

SJAJNI RUKOMETAŠ

Hrvatski junak Luka Lovre Klarica je prošle godine zbog bolesti izgubio 10 kilograma

Autor: R.H.

17.01.2024. 13:10
Hrvatski junak Luka Lovre Klarica je prošle godine zbog bolesti izgubio 10 kilograma

Foto: DUBRAVKA PETRIC/PIXSELL



Sjajni Zadranin Luka Lovre Klarica bio je najbolji pojedinac hrvatske rukometne reprezentacije u pobjedi protiv Rumunjske u trećem kolu prvog kruga Eura u Njemačkoj. Klarica, koji je Rumunjima utrpao sedam komada, biti će jedna od glavnih uzdanica Gorana Perkovca u drugom krugu, s obzirom da smo ostali bez ozlijeđenog Ivana Martinovića.


Inače, Klarica je nedavno prebolio mononukleozu, zbog koje je propustio završnicu sezone i izgubio čak 10 kilograma, a prve simptome osjetio je na okupljanju Hrvatske.


– Sad se osjećam dobro, prošao sam pripreme i većinu stvari izdržao. Prvi simptomi javili su mi se još na reprezentativnom okupljanju krajem travnja. Igrali smo u Rijeci protiv Belgije i tada sam se počeo osjećati loše. Mislio sam da je viroza, uhvatila me temperatura, potom mi se upalilo grlo, žlijezde. Na prvom su mi pregledu liječnici dali antibiotike, ali samo mi je bilo još lošije. S klubom sam trebao u Našice na utakmicu s Nexeom, ali rekao sam da ne mogu, da nisam dobro. Otišao sam na novi pregled i liječnik je na prvu rekao da imam mononukleozu, kazao je Klarica u intervjuu za 24sata.




Podsjetimo, Klarica već nekoliko sezona igra u Zagrebu, a u ovoj sezoni rukometne Lige prvaka postigao je 36 golova.