Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

EP rukometaša

Goran Perkovac objavio popis od 21 reprezentativca za prvi dio priprema uoči Europskog prvenstva u rukometu

Autor: Hina

05.12.2023. 17:08
Goran Perkovac objavio popis od 21 reprezentativca za prvi dio priprema uoči Europskog prvenstva u rukometu

Foto: Goran Perkovac/Foto PIXSELL

Na ovom popisu nema nekih važnih igrača poput Domagoja Duvnjaka, Igora Karačića, Davida Mandića, Ivana Martinovića... jer natjecanja u ligama u kojima nastupaju završavaju tek iza 20. prosinca pa bi reprezentacija trebala biti u kompletnom sastavu na drugom okupljanjuZAGREB  Izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Goran Perkovac objavio je popis od 21 igrača te šest rezervi, koje će biti pozvane ukoliko se za to ukaže potreba, za prvi dio priprema za nastup na Europskom prvenstvu koje će se od 10. do 28. siječnja sljedeće godine održati u Njemačkoj.


Predvieno je da se reprezentacija okupi u zagrebačkom hotelu 17. prosinca, nakon čega slijede treninzi u dvorani Kutija šibica sve do 23. prosinca.


Na ovom popisu nema nekih važnih igrača poput Domagoja Duvnjaka, Igora Karačića, Davida Mandića, Ivana Martinovića… jer natjecanja u ligama u kojima nastupaju završavaju tek iza 20. prosinca pa bi reprezentacija trebala biti u kompletnom sastavu na drugom okupljanju koje je planirano od 26. do 31. prosinca u Poreču. Završni dio priprema i Croatia Cup na kojem će uz Hrvatsku nastupiti Crna Gora i Slovenija održat će se od 1. do 10. siječnja u Poreču.
Hrvatska će na Europskom prvenstvu u prvoj fazi natjecanja igrati u skupini B u Mannheimu, a igrat će sa Španjolskom (12.  siječnja), Austrijom (14. siječnja) i Rumunjskom (16. siječnja). Dvije najbolje reprezentacije iz svake od šest skupina prolaze dalje.


 


POPIS REPREZENTACIJE:


Vratari: Matej Mandić (Zagreb), Dominik Kuzmanović (Nexe), Moreno Car (Nexe)


Krila: Marin Jelinić (Pick Szeged), Goti Maričić (Gorenje Velenje), Ivan Barbić (Dubrava), Mario Šoštarić (Pick Szeged), Filip Glavaš (Zagreb), Maksimilijan Molc (Dubrava)


Vanjski igrači: Zvonimir Srna (Zagreb), Luka Moslavac (Nexe), Ante Ivanković (Celje PL), Luka Cindrić (Dinamo Bukurešt), Karpo Sirotić (Zagreb), Ivano Pavlović (Izviđač), Luka Stepančić (Pick Szeged), Mateo Maraš (Tatabanya), Luka Lovre Klarica (Zagreb)


Kružni napadači: Gianfranco Pribetić (Nexe), Zlatko Raužan (Sesvete), Luka Malinarich (Poreč)


Rezervi igrači: Filip Perić (Sesvete), Paolo Kraljević (Zagreb), Rok Malin (Gorica), Patrik Martinović (AEK), Patrik Hršak (Sesvete), Leon Ljevar (RIKO Ribnica)