Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Županijska završnica osnovnih škola za rukometašice

Arbanaškama prvo mjesto

Autor: Šime Ćurko

19.03.2024. 18:42
Arbanaškama prvo mjesto

Foto: ŽSŠSZŽ



Rukometašice Osnovne škole Krune Krstića pobjednice su županijskog natjecanja u rukometu. Ekipa iz Arbanasa bila je najbolja na trokut turniru u dvorani Mocire, gdje su im suparnice bile djevojčice iz osnovnih škola Zadarski otoci i Pakoštane. Pobjednički sastav vodi profesorica Lara Nikpalj Vukorepa.


– Prije dvije godine bili smo na državnom natjecanju s odbojkašicama, a u veljači ove godine sa sportskim plesom. Sada su na red došle rukometašice. Kada sam vidjela koliko imamo rukometašica u generaciji odlučili smo okupiti ekipu, koja je najprije bila uspješna na gradskom, a potom i na županijskom natjecanju – ističe Nikpalj Vukorepa, inače dugogodišnja košarkašica (kapetanica) Zadra, članica sjajne generacije 1988./89.


– Sve naše igračice treniraju rukomet i idu u sedmi razred, tako da se i sljedeće godine možemo nadati dobrim rezultatima. Ekipno smo odigrale odlično, s time da nas predvodi Giovanna Musap Orlović. Očekivano, najveće suparnice su nam bile učenice iz Zadarskih otoka.




Arbanaške očekuje nastup na državnoj završnici.


– Za nas je već velika stvar što idemo na državno natjecanje iz rukometa jer su u ovom sportu do sada bile najbolje neke druge zadarske škole. Na Prvenstvu Hrvatske konkurencija je velika u svim sportovima, tako i u rukometu. Kod djevojaka uvijek su u prvom planu ekipe iz Koprivnice, odnosno iz tog dijela Hrvatske. Međutim, s učenicama koje imamo možemo se nadati dobrom rezultatu. Bio bi uspjeh proći skupinu – zaključila je Nikpalj Vukorepa.


Rezultati: OŠ Zadarski otoci – OŠ Pakoštane 16:2, Pakoštane – OŠ Krune Krstića 4:11, Kruno Krstić – Zadarski otoci 21:16.


Redoslijed: 1. OŠ Krune Krstića, 2. OŠ Zadarski otoci, 3. OŠ Pakoštane.