Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Iz Milana s ljubavlju

Rossoneri protiv Nerazzurra za finale Lige prvaka

Autor: Alen Plahinek

19.04.2023. 23:03
Rossoneri protiv Nerazzurra za finale Lige prvaka

Foto: Reuters



Vjerovali ili ne u polufinalu ovogodišnje Lige prvaka gledat ćemo gradski dvoboj između Intera i Milana. Nakon što su sinoć Rossoneri u talijanskom okršaju izbacili Napoli, Inter je večeras na Giuseppe Meazzi s remizirao 3:3 s Benficom, nakon što su u prvoj utakmici pobijedili 2:0. Benfica koja je bolje ušla u susret u kojem nije imala što za izgubiti i morala je pošto-poto napasti, doživljava hladan tuš u 14. minuti. Džeko je izborio loptu koju kupi Martinez, dodaje Barelli koji lažnjakom izbacuje dvojicu protivnika i ljevicom prekrasno pogađa u dijagonalne rašlje.


Nisu se gosti iz Portugala predali, nastavili su igrati svoju agresivnu igru koja im se isplatila u 38. minuti. Rafa Silva je sjajnim nabačajem pronalazi glavu Aursnesa koji poentira i vraća nadu Benfici. Drugo je poluvrijeme postala lagana uspavanka u kojoj se ponovno Benfica malo bolje snalazila, no u 65. minuti potonule su im sve lađe. Mkhitaryan je dodao Dimarcu koji prizemnom loptom u sredini pronalazi nogu Lautara Martineza. Martinez zakucava loptu u mrežu i praktički je tu priča završila. Šlag na tortu stavio je Correa u 78. minuti kirurški preciznim udarcem s ruba 16-erca. Do kraja utakmice, Portugalci su uspjeli izjednačiti. Prvo je Antonio Silva zabio za 3:2 u 86. minuti, a potom je hrvatski reprezentativac Petar Musa zabio za izjednačenje u posljednjim trenucima utakmice.


Tako ćemo 9. i 16. svibnja gledati gradski okršaj kojim će se odlučiti hoće li crveno-crna ili plavo-crna strana Milana otići u finale. Ova dva nogometna diva na ovu fazu natjecanja čekaju preko 10 godina, točnije rečeno, Milan 16 godina, a Inter 13. Zanimljivo je kako su oba kluba kada su zadnji puta došla u polufinale Lige prvaka u konačnici otišli do kraja i uzeli “kantu s ušima”.




Posljednji puta kada su se ove dvije momčadi susrele u Ligi prvaka bilo je to sezone 2003./04., kada je Milan bio uspješniji u obje utakmice, a radilo se o četvrtfinalni ogledima.