Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

BEZ PROBLEMA

Građani odradili posao u Munchenu: Manchester City izborio treće uzastopno polufinale Lige prvaka

Autor: Robert Hrkać

19.04.2023. 23:01
Građani odradili posao u Munchenu: Manchester City izborio treće uzastopno polufinale Lige prvaka

Foto: Reuters



Manchester City je preko Bayerna izborio treće uzastopno polufinale Lige prvaka. Naime, na Allianz Areni je završilo 1 : 1 te su time Građani potvrdili prednost s Etihada iz prve utakmice od 3 : 0.


Bliže pogotku u otvaranju susreta bio je domaćin, a najbolju šansu propustio je Leroy Sane u 17. minuti. Musiala je krasnim pasom proigrao Sanea koji se našao oči u oči s Edersonom, ali bivši igrač Cityja je poslao loptu tik pored vratnice. U 19. minuti je Dayot Upamecano kao zadnji igrač srušio Haalanda, a sudac Turpin je francuskom reprezentativcu pokazao izravni crveni karton. No, nakon provjere u VAR sobi Turpin je poništio svoju odluku zbog minimalnog zaleđa Haalanda.


U 34. minuti je Turpin dosudio penal za goste nakon igranja rukom Upamecana u kaznenom prostoru. Haaland je preuzeo odgovornost, ali njegov udarac s bijele točke otišao je visoko iznad gola Sommera.




Ipak, Norvežanin se iskupio u 57. minuti, iskoristivši novu pogrešku Upamecana (koji se poskliznuo u ključnom trenutku) i poslavši loptu svojom ljevicom u gornji kut Bayernova gola.


Utjeha za Bavarce bio je izjednačujući pogodak Joshue Kimmicha iz kaznenog udarca u 83. minuti.


Manchester City će u polufinalu igrati protiv madridskog Reala, koji ih je prošle sezone šokantno eliminirao u istoj fazi natjecanja. U drugom polufinalu ćemo gledati milanski Derby della Madonnina između Rossonera i Nerazzurra.