Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Mlađe kategorije

Reprezentativna okupljanja u znaku Zadra

Autor: Paulo Sarić

31.10.2023. 16:51
Reprezentativna okupljanja u znaku Zadra

Foto: Slovenia Ball



I dok jednima jesenski školski praznici služe za »punjenje baterija« i odmor od školskih obveza, najtalentiranijim mladim košarkašicama i košarkašima oni su prilika za prvo ovosezonsko reprezentativno okupljanje na nacionalnoj razini. Nakon regionalnih selekcija, kandidatkinje i kandidati za omladinske reprezentacije od petka do utorka naporno rade u Đurđevcu i Poreču ne bi li unaprijedili svoje loptačke vještine i što je moguće spremniji dočekali nastavak klupske sezone, ali se i pokazali pred izbornicima i trenerima Hrvatskog košarkaškog saveza pred početak krojenja širih popisa za nadolazeće reprezentativno ljeto.


Kao i svake godine, Zadar je i ove jeseni jako dobro predstavljen te je svoje mjesto na pripremama u Poreču našlo čak devetero mladih košarkaša, a bilo bi ih i više da zbog ozljeda nastup nisu morali otkazati Ante Gambiroža, Bruno Baričević i Vigo Stipić. Na pripremama reprezentacije za mladiće do 14 godina nalaze se Jure Vidaković i Zvonimir Kovačević, u godinu dana starijoj konkurenciji svoje mjesto su pronašli Frane Bačić, Luka Jerak, Frane Bajković, Luka Žunić i Vito Kotrulja, dok su u kadetsku reprezentaciju pozvani Filip Bilokapić i Šime Grbin. Donatov grad ima i svoju predstavnicu u ženskoj konkurenciji.


Mlada Marija Škara je pozvana na okupljanje hrvatske reprezentacije za košarkašice do 14 godina, dok je Lola Stipić morala otkazati nastup dan prije polaska zbog ozljede leđa koju je zadobila u susretu juniorske lige protiv Splita. Svoje mjesto na pripremama mladih reprezentacija pronašla su i dva zadarska stručnjaka. Luka Nenadić u Poreču radi s talentiranim mladićima, dok je Ivan Bais u Đurđevcu s mladim košarkašicama.