Subota, 18. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Premijer ženska liga, 3. kolo

Plusice poražene u debiju pred domaćim navijačima

Autor: Paulo Sarić

14.10.2023. 21:49
Plusice poražene u debiju pred domaćim navijačima

Foto: Luka Jeličić



Košarkašice Zadar Plusa večeras su u ovosezonskom debiju pred svojim navijačima u susretu trećeg kola Premijer ženske lige poražene od Košarkaške akademije Žana Lelas rezultatom 49:82. Oslabljene izostancima nekolicine vrlo bitnih igračica, Zadranke su tek u prvom poluvremenu uspjele parirati favoriziranim suparnicama koje su na otvaranju nastavka „ubacile u brzinu više“ i odvojile se na dvadesetak poena prednosti, nakon čega su mirno privele susret kraju.


Dobro poluvrijeme Zadranki


Utakmica je otvorena u prijateljskom raspoloženju o čemu bolje od ičega svjedoče samo dvije napravljene osobne pogreške u prvoj četvrtini, po jedna sa svake strane. „Plusice“ su dobro krenule te su na krilima Ive Bošnjak i Saquite Joyner povele 7:2, no nije trebalo dugo čekati da gošće „upale motore“ i odgovore serijom 0:13 kojom su stigle nadomak dvoznamenkaste prednosti. U drugu dionicu se ušlo s minus devet iz zadarske perspektive (9:18), da bi već otvaranje druge dionice donijelo novi nalet KAŽL-a koji se na krilima raspoložene Angelike Buckner odvojio na dvoznamenkastu razliku (13:25). Nezavidnoj situaciji unatoč, Zadranke se nisu predavale te su borbenom igrom kompenzirale nedostatke u „rosteru“ i krajem prvog poluvremena podigle agresivnost u obrani, čime su natjerale Splićanke na nekoliko izgubljenih lopti, dok su s druge strane Jalia Arnwine i Davorka Balić dale potrebnu napadačku iskru pa se u svlačionice otišlo s otvorenih 28:36.


Velika serija KAŽL-a


Prišle su Zadranke i na četiri poena zaostatka na samom otvaranju nastavka zahvaljujući doprinosu svojih Amerikanki, no bilo je to sve od domaćeg sastava. Tada je loptu u svoje ruke uzela najbolja igračica današnjeg dvoboja Angelika Buckner i sa sedam vezanih koševa vratila gošće natrag u dvoznamenkaste vode. Napadačka kriza Zadar Plusa nastavila se i u narednim minutama te su igračice Šime Kraljevića sve do kraja treće četvrtine ostale bez poena iz igre, što su košarkašice KAŽL-a iskoristile da serijom 3:24 odu na visokih plus 25 (35:60) i mirno privedu susret kraju. Posljednja četvrtina je stoga donijela nešto ležerniju košarku u kojoj je prednost gošći dodatno narasla sve do konačnih plus 33. Splićanke je predvodila Angelika Buckner s 35 poena i šest skokova, a pratila ju je Klara Rimarčuk sa 17 koševa, dok je Iva Bošnjak sa 17 poena i 14 uhvaćenih lopti bila najraspoloženija u redovima Zadar Plusa.