ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Kup Krešimir Ćosić, osmina finala

Raspoloženi Badrak nedovoljan Jazinama, ozljeda Mandića koštala boljeg otpora

Autor: Paulo Sarić

06.12.2023. 22:41
Raspoloženi Badrak nedovoljan Jazinama, ozljeda Mandića koštala boljeg otpora

Foto: Mate Komina



Košarkaši Jazina Arbanasa poraženi su u večerašnjem susretu osmine finala Kupa Krešimir Ćosić od Cedevite Junior. Zagrepčani su pred punom malom dvoranom ŠC Višnjik slavili rezultatom 75:89, čime su izborili plasman na završni turnir.


Zadrani su bolje otvorili utakmicu i na krilima trica Josipa Badraka i Mate Mandića, te polaganja Tonija Devića Obradovića iz kontre, već nakon tri minute natjerali trenera Damira Mulaomerovića na razgovor sa svojim igračima. Trgnulo je to momke u narančastim dresovima koji su polako počeli paliti motore i malo po malo topiti zaostatak. Napadačka tranzicija Jazina je bila na razini, no probleme je predstavljala povratna trka koja je, u kombinaciji s velikim brojem izgubljenih lopti, brzo okrenula jezičac na gostujuću stranu (13:15).


Borbenost se domaćim košarkašima nije mogla poreći, ali često je nedostajao pokoji centimetar, što u skoku, što u određivanju točnih koordinata, pa se u drugu dionicu ušlo s prednošću “Juniora” 18:20. Gosti su se uzdali u zonsku obranu koja je stvarala dosta poteškoća žutome napadu, te je uz lagane poene nakon ukradenih lopti činila temelj zagrebačkog naleta koji je na tren dogurao do plus osam, no košarkaši razvojne momčadi Zadra se nisu planirali tako lako predati te su preko Badraka i Mandića učas prišli natrag na posjed zaostatka. Ipak, upravo se u tim trenucima dogodilo jedan od presudnih trenutaka susreta kada je Mandić obnovio ozljedu stražnje lože, što je dalo novi impuls Mulaomerovićevim momcima, koji su vezali par dobrih akcija i u svlačionicu odnijeli zalihu od osam poena (33:41).


KK Jazine Arbanasi

FOTO: Mate Komina




Mandić se u nastavku više nije vraćao u igru, a bez svog ponajboljeg napadačkog igrača Jazine su brzo upale u dvoznamenkasti zaostatak. Proradio je do tada skromni dalekometni šut Zagrepčana, a uskoro se razigrao i Kevaughn Allen koji je dvaput razigrao suigrače na trici, a dvaput i sam realizirao napade, pa je semafor uskoro pokazivao ugodnih 41:57 iz gostujuće perspektive. Brojne bi momčadi tu položile oružje, ali trupe Roka Jurline se nisu predavale te su na krilima mladog Badraka još jednom priprijetile prišavši na jednoznamenkasti zaostatak.


U odlučujućih deset minuta se ušlo s tri posjeda prednosti Cedevite (58:65), no onda su na vidjelo izašli šira klupa i veća individualna kvaliteta gostiju, koji u svojim redovima imaju više igrača s iskustvom igranja eliminacijskih utakmica, pa je semafor ubrzo ponovno brojao prednost „Juniora“ s dvije znamenke, no ovoga puta više nije bilo povratka za momke u žutome koji su, jako dobrom otporu unatoč, pognutih glava napustili parket.