ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

pobjeda nakon drame

Napadačka rapsodija pripala Jazinama

Autor: Paulo Sarić

19.11.2023. 11:50
Napadačka rapsodija pripala Jazinama

Foto: Mate Komina



Košarkaši Jazina Arbanasa stigli su do treće pobjede u novoj sezoni. Premda oslabljeni ozljedama Filipa Krajine i Tonija Josipovića, igrači Roka Jurline u subotu su na Višnjiku u pravoj ljepotici sedmog kola Prve muške lige svladali Marsoniju rezultatom 107:106.


Košarkaška poslastica


Zadrani su furiozno krenuli u utakmicu te je semafor već na isteku šeste minute pokazivao dvoznamenkastu prednost za Jazine (25:15), no dok je napad od samog početka bio na visokom nivou izdanje na defenzivnoj strani parketa nije bilo na potrebnoj razini, što su gosti iskoristili da zadrže priključak i time pokažu da ih valja itekako ozbiljno shvatiti.


Ako prilazak Slavonaca na samo posjed zaostatka krajem prve četvrtine nije bio dovoljna opomena domaćim igračima, ona je zasigurno stigla sredinom druge dionice kada su Brođani na krilima raspoloženih Kemona Lewisa Basseta i Franca Filipovića nastavili puhati za vratom i na odmor otišli s otvorenih minus tri (58:55).




Marsonija je bolje otvorila nastavak, Filipović i Basset su bili nezaustavljivi, a kada im se priključio i Vlado Zadro rezultatska klackalica se u potpunosti okrenula na stranu slavonskog sastava koji je krajem treće četvrtine otišao na dva posjeda prednosti (74:80).


Drama za kraj


U posljednju dionicu se ušlo s plus tri za Marsoniju, koja je u jednom trenutku imala i ugodnih osam koševa viška (89:97), da bi veliki nalet Jazina, pretočen u seriju 16:0, vratio domaćine natrag u kontrolu te se tri minute prije kraja činilo da je drama izbjegnuta, no onda su ponovno na scenu stupili nadahnuti Filipović i Basset te vratili svoju momčad u minimalno vodstvo (105:106).


Uslijedio je serijal promašaja i pogrešaka s obje strane, da bi nakon posljednje minute odmora trenera Jurline loptu u svoje ruke uzeo Mandić, uhvatio gostujuću obranu “na spavanju” i, pokazat će se, donio treći trijumf svojoj momčadi.