Subota, 18. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

OPEN WATER LIGA

Privlaka domaćin četvrtog kola ZOWL-a: Očekuje se rekordan broj prijava

Autor: Alen Plahinek

14.07.2023. 17:00
Privlaka domaćin četvrtog kola ZOWL-a: Očekuje se rekordan broj prijava

Foto: KDP DONAT



Četvrto kolo Zadarsko open water lige održat će se u nedjelju 16. srpnja u Privlaci. Lani je upravo u Privlaci i u Zatonu bio najveći broj natjecatelja, 123. Prijave su na službenoj stranici KDP-a Donat, a mogu se i prijaviti na velikom mulu neposredno prije natjecanja.


– Natjecanje će početi u deset sati s najmlađima. Prvo će startati početnici aquatlonci i najmlađi plivači do 10 godina na 300 metara. Zatim u 10:15 ide najmasovnija utrka na 1500 metara. Natjecatelji vole dolaziti u Privlaku, pa se očekuje veliki broj kako plivača tako i roditelja i pratitelja. Znamo dobro da je Turistička zajednica Općine Privlaka odličan domaćin, tako da svi se mogu pridružiti u ovu nedjelju događaju – kaže Dražen Adžić, predsjednik KDP Donat.


Prošli vikend na Ošljaku je održano treće kolo u kojem su najbolje rezultate ostvarili Šimun Srzić i Donata Perić. Srzić je bio najbrži na 1500 metara, s vremenom 20 minuta i 26 sekundi. Drugi je bio Josip Bepo Srzić (21:06), a treći Pavao Margetić (21:11). Puno izjednačenije bilo je u ženskoj konkurenciji, gdje je Donata Perić (24:17) sa samo sedam sekundi bila brža od druge Rite Herceg, odnosno 18 sekundi ispred trećeplasirane Zrne Šijaković. U ukupnom redoslijedu u muškoj konkurenciji vodi Šimun Srzić, a drugi je Josip Bepo Srzić. Treći je Domagoj Boroša. U ženskoj konkurenciji prva je Mia Šarić, za »vrat« joj puše Alla Romanekova dok je treća Zrna Šijaković.


Foto: KDP DONAT