Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

VJEČNI DERBI

Policija susret Dinama i Hajduka proglasila utakmicom visokog rizika

Autor: Hina

15.12.2023. 20:05
Policija susret Dinama i Hajduka proglasila utakmicom visokog rizika

Foto: Igor Kralj/PIXSELL



Zagrebačka policija proglasila je predstojeći susret između Dinama i Hajduka utakmicom visokog rizika te je  najavila da će u nedjelju tijekom cijelog dana s dovoljnim brojem policijskih službenika poduzimati sve mjere sigurnosti.


Zbog utakmice koja počinje u nedjelju u 17,15 sati na Maksimirskom stadionu, ulazi na zapadnu i sjevernu tribinu bit će otvoreni u 15,15 sati, a gostujuća, južna tribina u 14,45 sati.


Iz Policijske uprave zagrebačke u petak ističu da je prihvat gostujućih navijača na naplatnim kućicama Lučko predviđen u nedjelju od 12 sati, a navijači koji stignu do 14 sati bit će pravovremeno prepraćeni do tzv. sterilne zone maksimirskog stadiona.




Policija poziva građane da zbog mogućih gužvi i posebne regulacije prometa koriste javni prijevoz te naglašava da će mjere posebne regulacije prometa biti na snazi u nedjelju od 6 do 24 sata, odnosno ponoći.


Za sav promet zatvorit će se parkiralište ispred zapadne tribine stadiona Maksimir, parkiralište tržnice Borongaj, poligon za obuku vozača Borongaj, parkiralište kod bazena Svetice te parkiralište od spomenika Bacača diska do zapadnoga parkirališta stadiona Maksimir.


Također se zatvaraju Ulica Divka Budaka od tržnice Borongaj do bazena Svetice, Hitrecova ulica i parkiralište na Hitrecovoj ulici, zapadno parkiralište Ekonomskog fakulteta, Trg J. F. Kennedy ate južni nogostup Maksimirske ceste u dužini sjeverne tribine stadiona Maksimir.


Parkiralište za gostujuće navijače organizator je osigurao na prostoru poligona za obuku vozača Borongaj, dodaju u policiji.


Iz PUZ-a podsjećaju da je na stadionu zabranjen alkohol, pirotehnika te maskiranje lica radi skrivanja identiteta, isticanje uvredljivih  transparenata i pjevanje pjesama te poruka koje potiču na mržnju i nasilje.


Policija će snimati i fotografirati javno okupljanje i javna mjesta na stadionu I prilaznim pravcima.