Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Obljetnica KK Puntamike

Pola stoljeća povijesti

Autor: Paulo Sarić

26.01.2024. 13:45
Pola stoljeća povijesti

Foto: SEBASTIAN GOVORČIN/LIKAR KROMBACHER



Tekuće 2024. godine navršava se pola stoljeća postojanja drugog najpoznatijeg zadarskog košarkaškog kolektiva, KK Puntamika. Na prvu bi se reklo da je obljetnica stigla u zao čas pošto se Puntamičani nalaze u trećem razredu hrvatske košarke, no pogled na ljestvicu i, prije svega, trud i entuzijazam ljudi iz kluba nagovještavaju postepeno buđenje i novu zoru »Zelenih«. Potvrda te teze je i program obilježavanja okrugle godišnjice koji počinje na sportsko-akademski način, kvizom o povijesti kluba koji će se održati sutra, s početkom u 20.30 sati u Famous Beach Baru.


– Željeli smo na prikladan način obilježiti 50 godina od osnutka kluba pa smo za 2024. pripremili niz aktivnosti i manifestacija kojima ćemo proslaviti okruglu obljetnicu. Za početak smo se odlučili na sportski kviz o našem klubu, na kojem će se svi ljubitelji sporta i košarke u ugodnoj atmosferi i uz druženje moći prisjetiti dostignuća, podviga i uspjeha Puntamike – kazao je predsjednik Miro Dundov.


Odskočna daska


Brojni talentirani mladići koji su u mladim danima nastupali za Puntamiku kasnije su napravili međunarodne karijere. Svi pamte Roka Stipčevića, Ivu Ivanova, Marjan Čakarun i Jure Škifić još uvijek uspješno nastupaju, većina se sjeća Stipe Šarlije, ali tek najbolji poznavatelji zelene povijesti znaju da je za klub u jednom periodu nastupao i mladi Dejan Bodiroga. Naravno, kao igrač Zadra na dvojnoj licenci.




– Puntamika je znala rušiti i Cibonu i Zadar i Split, no ponekad i više od samih rezultata valja istaknuti utjecaj koji je imala na mlade ljude, razvoj njihove ličnosti i promicanje zajedništva, zdravog karaktera i pristupa životu. To smo oduvijek radili, a nastavit ćemo i dalje – poručio je Dundov.


Jakov Vladović (KK Opus Puntamika)

Jakov Vladović (KK Opus Puntamika)


Posložen kadar


Nakon financijske krize u koju je klub upao prije nekoliko godina, stvari polako sjedaju na svoje mjesto. Dugovi, doduše, još uvijek nisu u potpunosti riješeni, no i po tom pitanju je postignut napredak, a prva momčad se čvrsto nalazi na čelu južne skupine Druge muške lige s deset pobjeda iz deset odigranih utakmica.


– Ne samo to, kompletirali smo i trenerski kadar. Klub je sada po tom pitanju u potpunosti posložen, od Jakova Vladovića i Ive Ivanova, do Stipe Šarlije i Darka Frakina, a posebno mi je drago što smo povećali broj djece pa sada u klubu i školi košarke trenira više od 110 najmlađih. Istaknuo bih trud našeg sportskog direktora Marija Pijace koji igra veliku ulogu u sportskom dijelu te nam je svima lokomotiva i motivacija za daljnji rad – istaknuo je Dundov, podcrtavši bistar pogled u svijetu budućnost.