Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Druga muška liga Jug, 3. kolo

Puntamika i dalje stopostotna, poraz Diadore

Autor: Paulo Sarić

15.11.2023. 11:45
Puntamika i dalje stopostotna, poraz Diadore

Foto: Mate Komina



Protekli vikend je na parkete najjužnije skupine trećeg razreda hrvatske muške košarke donio četiri utakmice, a na teren su istrčala i dva zadarska predstavnika. Nakon dviju pobjeda na otvaranju sezone Diadora je tijesno poražena na gostovanju u Solinu od istoimenog suparnika rezultatom 81:76, dok je Opus Puntamika zadržala stopostotan učinak svladavši Cetinu u Trilju sa 77:91.


Preokret u završnici


Premda pojačani povratnikom Vitom Barbarošom koji je drugo kolo propustio zbog nastupa na Svjetskom prvenstvu gdje je sa Sveučilištem u Zadru osvojio zlatnu medalju, »Entuzijasti« nisu uspjeli nastaviti pobjednički niz i u Solinu. Prva četvrtina je protekla u izjednačenoj igri pa je nakon početnih deset minuta semafor pokazivao minimalnu prednost Diadore (25:26), da bi se u drugoj dionici nišanske sprave »zamaglile« te su obje momčadi do odlaska u svlačionice ubacile tek po osam poena, posljedica čega je i tijesnih, ali i skromnih, 33:34 netom uoči velikog odmora.


Luka Žilić (KK Diadora)

FOTO: Mate Komina


Nastavak je donio puno efikasniju košarku, što je u prvim trenucima išlo na ruku zadarskom sastavu koji je bolje otvorio treću četvrtinu i u odlučujućih deset minuta unio zalihu od pet poena (55:60), no završna dionica je u potpunosti pripala domaćinima koji su na krilima bolje obrane i efikasnog napada stigli do preokreta i premijerne pobjede u sezoni. Solinjane je predvodio Josip Boban s 21 poenom, a pratili su ga Petar Šarac, Ljubo Šamaran i Jakov Sanader koji su dodali po 15 koševa, dok su najefikasniji u redovima »Entuzijasta« bili Vito Barbaroša s 21 poenom i Marin Knežević s 18 koševa.


Raspoložena petorica




Za razliku od svojih sugrađana koji su se »poskliznuli« u Bilankuši, košarkaši Puntamike nastavljaju mirno ploviti Drugom muškom ligom Jug. Imali su i »Zeleni« zlatnoga iz Pariza u svojim redovima, Bornu Jurelu, a osokoljeni velikim uspjehom svog najboljeg strijelca igrači Jakova Vladovića su mirno stigli do nova dva boda. Ključnom se pokazala druga dionica koju su Puntamičani dobili s čak 16 poena razlike i na veliki odmor otišli s ugodnom dvoznamenkastom prednošću (40:54), što su u nastavku bez puno drame očuvali i potvrdili treći trijumf u mladoj sezoni. Sve dileme oko pitanja pobjednika, ako ih je ikada i bilo, nestale su na otvaranju treće četvrtine pa je završna dionica donijela nešto opušteniju košarku u kojoj su domaćini uspjeli ponešto ublažiti poraz. Borna Jurela je s 23 poena predvodio petoricu dvoznamenkastih u redovima zadarskog sastava, a pratio ga je Marko Prskalo s 18 koševa, dok je Vatroslav Mastelić s 25 poena prednjačio u domaćim redovima.


U idućem kolu Diadora dočekuje Trogir, Sukošan će ugostiti Amforu, dok su košarkaši Opus Puntamike slobodni.