Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Druga muška liga Jug, 2. kolo

Nove pobjede Diadore i Puntamike, poraz Sukošana

Autor: Paulo Sarić

08.11.2023. 11:13
Nove pobjede Diadore i Puntamike, poraz Sukošana

Foto: Mate Komina



Za vikend je odigrano nepotpuno drugo kolo Druge muške lige Jug, dalmatinske skupine trećeg razreda hrvatske košarke, pri čemu su na parket istrčale sve tri momčadi s prostora Zadarske županije. Diadora je na domaćem parketu svladala makarsku Amforu rezultatom 82:79, Opus Puntamika je na Višnjiku bila bolja od Trogira s uvjerljivih 98:69, dok su kadeti Zadra koji nastupaju za Sukošan na Baldekinu poraženi od OKK Dražen Petrović sa 103:74.


Otvoreno do kraja


Nakon što su sezonu otvorili uvjerljivom pobjedom nad Sukošanom, igrači Borisa Hrabrova u nedjelju su na domaćem parketu stigli do nova dva boda, ovoga puta puno teže osvojena u neizvjesnoj i gotovo do samoga kraja otvorenoj utakmici. Već je prva četvrtina koja je otišla na stranu Diadore (18:16) pokazala da će to biti vrlo tvrd dvoboj, a uvjerenje je potvrdila i druga dionica nakon koje je semafor pokazivao minimalnih 38:39 za Makarane.


Luka Žilić (KK Diadora)

FOTO: Andrej Jančijev/KK Diadora


»Entuzijasti« su na otvaranju nastavka uspjeli preokrenuti rezultat, da bi se u četvrtoj četvrtini odvojili i na dvoznamenkastu razliku, nakon čega su, nekolicini pogrešaka u završnici unatoč, uspjeli privesti susret kraju. Četvoricu dvoznamenkastih kod Diadore predvodio je Marin Knežević s 27 poena a pratili su ga Domagoj Batur i Ante Madunić s po 15 koševa, dok je Marko Marcelić, sin nekadašnjeg košarkaša Zadra Davora Marcelića, s 21 poenom bio najefikasniji kod Amfore.


Umalo »stotka«




S puno manje drame do novih bodova su stigli košarkaši Puntamike koji su lakoćom svladali Trogirane. Premda oslabljeni neigranjem Borne Jurele koji je s momčadi Sveučilišta u Zadru nastupao na Svjetskom međusveučilišnom prvenstvu u Parizu, igrači Jakova Vladovića su odmah nametnuli željeni ritam i rano se odvojili na dvoznamenkastu prednost. Semafor je nakon prvih deset minuta igre pokazivao plus 17 za Puntamičane (35:18), koji su do odlaska na veliki odmor dodatno povećali prednost, pa je nastavak susreta donio mirno odrađivanje posla zadarske momčadi koju je tek malo preciznosti dijelilo od uvijek rado viđene »stotke«. Toni Dević Obradović je s 20 koševa bio najefikasniji u pobjedničkim redovima, a pratio ga je Toni Torbarina s 14 poena, dok je Marco Ćosić s 22 koša predvodio neraspoložene Trogirane.


Rutinski na Baldekinu


Za razliku od svojih starijih i iskusnijih kolega, mladi košarkaši Sukošana parket su napustili praznih ruku. Domaćini su na krilima dobre obrane i efikasnog napada rano uspostavili rezultatsku inicijativu i na veliki odmor odnijeli ugodnu zalihu od 25 poena prednosti (53:28), pa Sukošancima nije puno pomoglo ni bolje izdanje u trećoj četvrtini u kojoj su uspjeli smanjiti zaostatak te su dva boda na koncu ostala na Baldekinu. Šibenčane je predvodio Ivan Lukas Bobek s 18 koševa, dok je najefikasniji u gostujućim redovima bio mladi Karlo Gobin s 19 koševa.


Rezultati


Diadora – Amfora 82:79


O. Puntamika – Trogir 98:69


D. Petrović – Sukošan 103:74