Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Darinka Kotlar

Ova nagrada je kruna mojeg rada na zalazu karijere

Autor: Alen Plahinek

24.11.2023. 12:12
Ova nagrada je kruna mojeg rada na zalazu karijere

Foto: HSŠS



Prijedlogom gradonačelnika Zadra Branka Dukića današnju će nagradu, Grb Grada Zadra, dobiti Darinka Kotlar., dugogodišnja profesorica te voditeljica Školskog sportskog društva Smiljevac. Pod njenim vodstvom ova je škola posljednjih 12 godina, otkad postoji sustav vrednovanja, najuspješnija osnovna škola u Hrvatskoj po sportskim rezultatima.


– Kada radite, ne razmišljate o nagradama. Drago mi je što dobivam Grb i to je kurna mojeg rada, ali opet žao mi je što nismo dobili Nagradu Grada Zadra, za koju smo se prijavili. Oduvijek sam luda za sportom, trenirala sam rukomet, a već 36 godina radim u školi. Nisam još sasvim svjesna nagrade jer već u ponedjeljak idem u Poreč s djecom na Prvenstvo Hrvatske u krosu, tako da sam u organizaciji toga, dresovima, suglasnostima…- kazala je Kotlar, dodajući kako je sretna što ima djece koja jednako obožavaju sport kao i ona.





– Nažalost, ili na sreću, tijekom odrastanja imala sam loše primjere i osobna iskustva, kako trenera tako i profesora tjelesnog, tako da sam naučila kakav ne treba biti. Ima prekrasne djece, zbog koje vrijedi trošiti svoje vrijeme i energiju, ali ima i djece s kojom se moram »boriti« kao i s roditeljima.


Na tisuće djece prošlo je Darinkine »ruke«, među njima i neka vrlo poznata sportska imena.


– Josip Valčić je najzvučniji. Oduvijek je bio netko na koga se moglo računati, nije se izdvajao nešto posebno, ali ako smo imali deset ponavljanja nečega, znala sam da on nikad neće napraviti manje od deset. Bio je nogometni golman, nagovorila sam ga da dođe u rukomet i znamo gdje je završilo to sve. Najponosnija sam naslov prvaka Hrvatske u atletici, s generacijom u kojoj nisam imala nikoga tko trenira atletiku. Baš zbog takve djece radite i uživate u poslu – zaključila je Kotlar.