Petak, 17. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

vk jadran

Zadarski veslači nastupili na tradicionalnoj utrci osmeraca u Metkoviću

Autor: Šime Ćurko

21.07.2023. 17:07
Zadarski veslači nastupili na tradicionalnoj utrci osmeraca u Metkoviću

Foto: VK Jadran



Tradicionalna utrka osmeraca na Neretvi u Metkoviću bila je i ove godine uspješna za veslače Jadrana koji su zauzeli prva mjesta u dvije kategorije, otvorenoj i kategoriji gradova. Za razliku od proteklih godina, ove godine se veslalo na nešto kraćoj dionici, točnije, umjesto 4500 metara, odrađeno je 2500 metara, uzvodno uz Neretvu s ciljem kod Veslačkog kluba Neretvanski gusar.


Prvo mjesto u otvorenoj kategoriji, uz ukupno najbrže izveslano vrijeme, osvojili su Mateo Matešić, Petar Miloš, Bartol Cuković, Luka Kraljić, Rafael Brkić, Duje Kanjer, Roko Skočić, Antonio Višić i kormilar Vito Filipi. Prvo mjesto u kategoriji gradova zauzeli su Frane Vulelija, Roko Bubić, Niko Škarpona, Andreas Vaško, Teo Meštrović, Pavle Vukojević, Luka Barešić, Toni Čurković i kormilar Vito Filipi. S veslačima su u Metkoviću bili treneri Branimir Vujević i Petar Milin te zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Jadrana Rino Rados.


– Kao i svake godine, za pohvaliti je izvrsnu organizaciju domaćina iz Neretvanskog gusara iz Metkovića – kaže trener Vujević.