Petak, 17. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

SP u vaterpolu

Izbornik Hrvatske: "S Japanom je uvijek nezgodno, a draže bi mi bilo da smo se s Crnom Gorom susreli kasnije"

Autor: Portal Novilist.hr

21.07.2023. 14:54
Izbornik Hrvatske:

Foto: Foto Andrea Masini / Deepbluemedia

Poštujem jako tu mladu momčad, poštujem svojeg kolegu Gojkovića, inače mojeg bivšeg kapetana u Jadranu iz Herceg Novog dok sam ih vodio. Bilo bi mi draže da smo se susreli kasnije, recimo u polufinalu - kaže Tucak



Hrvatski vaterpolisti pobjedom nad Japanom (17:12) zaključili su posao u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva te ih u osmini finala čeka – Crna Gora.


Hrvatski izbornik Ivica Tucak najavio je nakon Japana i taj susret…


– Najbitnije je da smo pobijedili. S Japanom je uvijek nezgodno. To je nevjerojatno kolika je to energija, koliko plivanja… Stvarno te dovode do ludila.  Da je bilo problema tijekom igre, bilo je. Mađare su držali možda čak i tri četvrtine u egalu. Ono što smo željeli u ovoj utakmici, to smo dobili.




Crna Gora? Dobro, ako ih itko zna, ja ih znam. Bio sam ondje trener, u Herceg Novom. Poštujem jako tu mladu momčad, poštujem svojeg kolegu Gojkovića, inače mojeg bivšeg kapetana u Jadranu iz Herceg Novog dok sam ih vodio. Bilo bi mi draže da smo se susreli kasnije, recimo u polufinalu. Osmina finala je prva eliminacijska utakmica, takve su nerijetko i najteže na turniru. Puno vremena za odmor nemamo.


Znam njihov kvalitete, baš kao i mane, ali da će biti teška utakmica, naravno da hoće. Gledao sam njihovu utakmicu protiv Srbije, oni su bili dominantni prve dvije četvrtine, da mi je nevjerojatno kako su na kraju izgubili. Samo, to nam dodatno pokazuje da imaju adute, istina i mane. Nadam se da ćemo mi te mane iskoristiti – izjavio je izbornik Ivica Tucak.