Utorak, 21. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Ukupno 9. od 320

Knežević: I dalje sanjam Olimpijske igre

Autor: Alen Plahinek

29.06.2023. 14:39
Knežević: I dalje sanjam Olimpijske igre

Foto: Privatna arhiva



Porazom u osmini finala, zadarski boksač Petar Krešimir Knežević oprostio se od medalje na Europskim igrama, koje se ove godine održavaju u Krakowu. Knežević se borio u najbrojnijoj konkurenciji, do 71 kg, u kojoj se natjecalo preko 320 boksača iz 42 države. Za Zadranina, inače seniorskog prvaka Hrvatske, presudan je bio Francuz Makan-Vie Traore. Knežević nam se javio iz Krakowa s dojmovima nakon završetak svojeg nastupa.


– Prvi meč sam pobijedio protiv Rumunja Cosmina Daniela Hermiziua, koji je nedavno na Svjetskom prvenstvu osvojio peto mjesto. Kroz sve tri runde sam kontrolirao meč i na kraju slavio jednoglasnom odlukom sudaca. Drugi meč s Francuzom Traoreom (također petim s ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva), sam izgubio na bodove. Meč sam otvorio odlično, no suci su Francuzu jednoglasno dali prvu rundu. Prva runda je najbitnija i odlučila je tijek meča. Kao najmlađi boksač na prvenstvu bio sam još više motiviran pobijediti i pokazati što sve znam – poručio je Knežević te se osvrnuo na ono što ga očekuje do kraja godine.





– Smješteni smo u mjestu Zakopane, oko 100 km od Krakowa. Za ovo prvenstvo smo imali duge i naporne pripreme, stvarno sam zadovoljan s načinom kojim trener Mario Preskar i ja funkcioniramo i svakim mečom napredujemo sve više. Imali smo puno sparinga, s puno različitih protivnika. Sada idemo na kratki odmor, pa krećemo dalje s treninzima. Glavni cilj nakon Europskih igara ove godine je Europsko prvenstvo za mlađe seniore (U-22) u Bakuu u Azerbajdžanu u studenom ove godine. Sljedeće kvalifikacije će biti iduće godine, na kojima se idemo kvalificirati u Pariz – zaključio je Knežević.