ponedjeljak, 6. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

KARATE

Ante Mrvičić viceprvak Hrvatske u kategoriji do 84 kg

Autor: Juraj Vunjak

13.04.2024. 16:15
Ante Mrvičić viceprvak Hrvatske u kategoriji do 84 kg

Foto: KARATE KLUB IPON



Biogradski karatist Ante Mrvičić osvojio je drugo mjesto na Prvenstvu Hrvatske u kategoriji do 84 kg. Na putu do finala Mrvičić je pobijedio Leona Marcijuša (Međimurje) s 3:0, a u polufinalu je s 2:1 bio bolji od Tibora Vitelića Paprike (Student). U finalu je izgubio je aktualnog europskog doprvaka Enesa Garibovića (Varaždin), koji je bio bolji s 2:1. Garibović je tako obranio i titulu prvaka Hrvatske.


– Proteklih nekoliko mjeseci bio sam angažiran na drugim područjima izvan sporta, ali smatram da je titula viceprvaka Hrvatske pokazala da sam još uvijek posvećen karateu i kako mogu ostvariti dobre rezultate. To znači da mi je sport, uz sve druge svakodnevne obveze, itekako bitan u životu – izjavio je Mrvičić i komentirao nastup na PH.


– Imao sam tri zahtjevne borbe. U neizvjesnom finalu Garibović je bio spremniji i pobijedio 2:1. Mogu mu samo čestitati na sjajno odrađenoj borbi i zasluženoj pobjedi.




Mrvičića uskoro očekuje novo veliko natjecanje budući da će biti dio hrvatske reprezentacije koja će sudjelovati na Europskom seniorskom prvenstvu u Zadru od 8. do 12. svibnja. Najbolji karatisti Starog kontinenta natjecat će se u dvorani Krešimir Ćosić. Hrvatska je s Mrvičićem u sastavu lani na EP-u bila brončana, a najveći uspjeh Biograjca je europsko zlato 2021. osvojeno u Poreču. Mrvičić u kolekciji ima i momčadsku broncu s EP-a 2017.


– Biti dio ekipnog natjecanja, i to u Zadru, za mene je velika čast i privilegija. Jedva čekam suočiti se s najboljim karatistima Europe i vjerujem da možemo postići sjajne rezultate. Na tom natjecanju želim dati sve od sebe i hrabro se boriti kako bih podržao svoj tim. Siguran sam da smo dobro pripremljeni, imamo pravi timski duh, te nestrpljivo očekujem svaki trenutak na tatamiju kako bismo mogli pokazati našu kvalitetu – zaključio je Mrvičić koji nastupa u Karate klubu Zagreb, a osim sporta velik je obožavatelj kuhanja i kulinarstva. Mrvičić je široj javnosti poznat kao finalist emisije Tri, dva, jedan – kuhaj, a odnedavno je pretočio svoju strast u poduzetnički pothvat. S prijateljem Danilom Grozdićem otvorio je restoran Dante tapas & more na zagrebačkoj Trešnjevci, koji uspješno posluje i oduševljava posjetitelje.


EP U ZADRU


Europsko prvenstvo u karateu i parakarateu održat će se u dvorani Krešimir Ćosić od 8. do 12. svibnja, a očekuje se 500 karatista iz više od 40 država. Ulaz će biti slobodan za posjetitelje tijekom svih pet dana natjecanje