Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Skokovi u vodu

Osam medalja Zadranima, Luni Perić tri zlata

Autor: Alen Plahinek

28.03.2024. 13:47
Osam medalja Zadranima, Luni Perić tri zlata

Foto: KSV Zadar 2011



Zagreb je bio domaćin 20. po redu Međunarodnog uskršnjeg mitinga u skokovima u vodu. Na njemu su sudjelovala dva zadarska kluba, KSV Zadar 2011 i KSV Zadar koji su se u svoj grad ponovno vratili s mnogo medalja oko vrata. Osvojeno je ukupno osam medalja, od čega je pet bilo zlatni, jedna srebrna te dvije brončane.


Sva zlatna odličja otišla su u ruke članova KSV Zadar 2011, Lune Perić i Mateja Nevešćanina. Luna se zlatnim medaljama okitila u disciplinama 1 m, 3 m i u sinkro skokoivma na 3 m. Najbolji hrvatski skakač današnjice Nevešćanin standardno je bio najbolji, ovo puta na 1 m i u sinkro skokovima na 3 m.


KSV Zadar pak je na ovaj Miting stigao sa šestero svojih predstavnika: Marko Huljev, Marko Profaca, Leo Mandić, Zvonimir Botunac, Petra Boltužić i Ivor Majica. Najbolji od svih iz svojeg kluba bio je Huljev koji je u kategoriji juniora stigao do srebrnog odličja na 3 m, dok je u istoj disciplini i kategoriji njegov kolega iz kluba Profaca »osvojio drvenu medalju«. Huljev je srebru dodao još i brončanu medalju na dasci 1 m. Profaca je tada završio šesti. Ono što najviše veseli je to što je Huljev ostvario bodovnu normu saveza za nastupe za reprezentaciju.




Medaljom se još okitio i Ivor Majica kao mlađi kadet na dasci 3 m, a na 1 m je zauzeo četvrto mjesto. Jedina ženska članica Zadra u zagrebačko ekspediciji, Petra Boltužić osvojila je deveto mjesto na dasci 1 m, odnosno šesto na dasci 3 m.