Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Prvenstvo Hrvatske

Matej Nevešćanin trostruki prvak

Autor: Šime Ćurko

14.03.2024. 10:39
Matej Nevešćanin trostruki prvak

Foto: KSV Zadar 2011



Na bazenu ŠC Višnjik održano je seniorsko Prvenstvo Hrvatske u skokovima u vodu, koje je okupilo 50 skakača i skakačica iz sedam klubova. Natjecanje je obilježio Matej Nevešćanin, član KSV Zadar 2011, koji je titulu prvaka Hrvatske osvojio na 1 m, 3 m i sinkro 3 m. Osim zlatnih medalja Nevešćanin je i izborio seniorske norme za nastup na Europskom prvenstvu, koje će se u lipnju održati u Beogradu.


Šest članova KSV Zadar osvojili su ukupno jednu srebrnu i tri brončane medalje. Na dasci 1 m Mikula Miočić je osvojio treće, Marko Huljev četvrto, Marko Profaca deveto, Zvonimir Botunac deseto mjesto, a Leo Mandić 15. mjesto. Kad je riječ o dasci 3 m Huljev je imao četvrti rezultat, Miočić sedmi, Profaca deseti, Mandić 11., a Botunac 13. Na tornju (5 m) Miočić je osvojio drugo mjesto, Profaca peto, Mandić šesto mjesto, a Botunac osmo mjesto. Miočić i Huljev su sa sinkro daske 3 m bili treći. Kod seniorki nastupile su Petra Boltužić (deveta na 1 m, 11. na 3 m) i Anika Miočić (sedma na 1 m, 13. na 3 m). U sinkro skokovima s 3 m djevojke su osvojile brončanu medalju.





Tri medalje osvojile su članice Arna. Ria Longin je bila druga, a Maria Magaš treća na tornju, dok je Luciji Beretin pripalo treće mjesto na 1 m. Osvojena su i tri četvrta mjesta, sinkro par Longin – Beretin, potom mješoviti sinkro par Magaš – Gino Longin, te Ria Longin na 1 m.


– Ovo su našim članicama prve seniorske medalje, iako su tek mlađe juniorke. Pokazale su veliki potencijal i vrijeme radi za njih. Unatoč problemima s ozljedama imale su snage sjajno izvesti svoj program skokova na svim disciplinama. Naš klub nije osvajao medalje na seniorskom prvenstvu od 2016., kada je to uspjelo Lucianu Peričiću – rekao je Arno Longin, trener Arna.