Nedjelja, 3. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

HNL

Odgođena utakmica 3. kola između Osijeka i Hajduka

Autor: Hina

28.07.2023. 16:28
Odgođena utakmica 3. kola između Osijeka i Hajduka

Foto: Davor Javorovic/PIXSELLUtakmica 3. kola SuperSport HNL-a između Osijeka i Hajduka, koja se trebala odigrati u nedjelju, 6. kolovoza odgođena je zbog nastupa osječkog kluba u Konferencijskoj ligi.


“NK Osijek je 28. srpnja pismeno zatražio odgodu utakmice 3. kola SuperSport HNL-a Osijek – Hajduk zbog nastupa na utakmici 2. kola kvalifikacija za UEFA Konferencijske lige protiv ZTE-a u Zalaegerszegu 3. kolovoza, te potencijalno u 3. kolu kvalifikacija 10. kolovoza, također u gostima. Prema odredbi iz članka 4. Propozicija natjecanja klubovi koji sudjeluju u Uefinim klupskim natjecanjima imaju pravo na odgodu utakmica te je donesena odluka o odgodi,” poručio je povjerenik natjecanja Josip Brezni.


Novi termin odigravanja utakmice odredit će se sukladno odredbama Propozicija natjecanja ovisno o mogućim slobodnim terminima i ostvarenim rezultatima klubova u nastupima u Uefinom natjecanju.
Osijek je u prvom susretu 2. pretkola Konferencijske lige pobijedio mađarski Zalaegerszeg sa 1-0 golom Ramona Miereza u sudačkoj nadoknadi.


Uzvratni susret je 3. kolovoza na ZTE Areni.


U slučaju prolaska, Osijek će u trećem pretkolu igrati protiv rumunjskog Cluja ili turske Adane, a prvi susret je završio 1-1. Termini utakmica su 10. i 17. kolovoza.