Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

svestrana golmanica

Nina Prančević: Još se privikavam na Zadar

Autor: Šime Ćurko

28.07.2023. 14:26
Nina Prančević: Još se privikavam na Zadar

Foto: UNISPORT



Nina Prančević, vratarica je rukometne i futsalske ekipe Sveučilišta u Zadru. U sezoni 2021./22. na završnici UniSport HR osvojila brončanu medalju i treće mjesto s futsalskom ekipom.


– Rukomet sam počela trenirati s 11 godina, prije toga sam trenirala četiri godine odbojku te sam shvatila kako mi više leži brži, odnosno agresivniji sport. Nastupam za Petason Vranjic i završavam treću godinu Učiteljskog studija na Odjelu za izobrazbu učitelja i odgojitelja.


Budući da niste iz Zadra, zašto ste se odlučili na studij u Zadru i kako ste se priviknuli na život u novoj sredini?




– Odlučila sam se za Zadar jer je najbliži Splitu i kako bi mi bilo zgodnije putovati vikendima na utakmice. Na Zadar se još uvijek privikavam zbog stalnog putovanja, ali ne mogu se buniti da je loše, naprotiv lijepo je maknuti se od kuće.


Vratarica ste u rukometu, a osvojili ste brončanu medalju na studentskom prvenstvu Hrvatske u futsalu prošle sezone?


– Oduvijek me privlačio futsal te sam vidjela plakat na fakultetu i odlučila sam se prijaviti. Htjela sam igrati, ali je bio potreban golman te sam odlučila ostati u toj »ulozi«. Trebalo mi je malo za pohvatati stil, no priviknula sam se jako brzo te sam uspjela pomoći ekipi osvojiti medalju, kojoj se nadam i dogodine.


Nastupili ste i na međunarodnom turniru u Barceloni.


– Predivno iskustvo koje će mi ostati zauvijek u sjećanju zasigurno. Upoznavanje ljudi, grada i njihove kulture teško se može opisati riječima.


Kako vidite budućnost sveučilišnog rukometa u Zadru?


– Potencijala nam ne fali, međutim ove godine su se neke djevojke razboljele prije odlaska na poluzavršnicu i malo nam je nedostajalo za plasman na završnicu. Vjerujem da možemo biti konkurencija drugim sveučilištima i kako uz ovogodišnju prvu sveučilišnu pobjedu možemo doći do više njih i osigurati plasman na finale.