Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Liga za ostanak Prve muške lige, sedmo kolo

Novi poraz Puntamike

Autor: Paulo Sarić

27.04.2023. 00:59
Novi poraz Puntamike

Foto: Mate Komina



Košarkaši Opus Puntamike upisali su novi poraz u Prvoj muškoj ligi. Bolji od igrača Jakova Vladovića sinoć su u susretu sedmog kola Lige za ostanak bili suparnici iz Stoje koji su slavili rezultatom 95:75. Puntamičani su na gostovanje u Istru otputovali sa samo osam igrača u kadru te u skraćenoj rotaciji nisu uspjeli iznenaditi favorizirane domaćine.


Premda su u susret ušli bez svog ponajboljeg igrača Marina Đuguma, košarkaši Stoje su praktički od samog početka nametnuli željeni ritam i rano preuzeli rezultatsku inicijativu. Nije trebalo dugo čekati, tek nešto više od pet i pol minuta, da se igrači nekadašnjeg zaposlenika omladinskog pogona beogradskog Partizana Marka Kovačevića odvoje na dvoznamenkastu razliku. Dogodilo se to nakon polaganja Matije Maljića kojim je zaključena serija Istrijana 9:0. „Dizelaški“ su Zadrani ušli u utakmicu te su „ruku pronašli“ tek u posljednjih tridesetak sekundi prva četvrtine, no domaćini su se do tada već odvojili na plus 18 (27:9), čime su napravili veliki dio posla pred nastavak dvoboja.


KK Opus Puntamika

                    FOTO: Mate Komina


Druga dionica je donijela puno izjednačeniju igru. Nakratko je proradio gostujući šut za tri poena, zagrijali su se Borna Jurela i Šimun Lončar, pa se zaostatak rapidno počeo topiti, da bi na ulasku u 20. minutu nakon trice Luke Bubića došao na okruglih minus deset (52:42). Na veliki odmor se otišlo s nešto većom zalihom domaćina koji su, nekolicini ugroza unatoč, i na otvaranju nastavka sačuvali dvoznamenkastu prednost, da bi sredinom treće četvrtine ponovno podigli intenzitet i otišli na visokih 72:53, nakon čega više nije bilo povratka za Puntamičane.




Petoricu dvoznamenkastih u redovima pobjedničkog sastava predvodio je Matija Maljić s 22 poena i devet skokova, dok je najefikasniji kod Opus Puntamike bio Borna Jurela s 25 koševa, osam uhvaćenih lopti i šest asistencija.