Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Prve muške liga

Stoja odnijela bodove s Višnjika

Autor: Paulo Sarić

25.03.2023. 20:48
Stoja odnijela bodove s Višnjika

Foto: Mate Komina



Košarkaši Opus Puntamike nisu uspjeli doći do premijerne ovosezonske pobjede pred svojim navijačima. Večeras je bolja od njih bila pulska Stoja koja je u drugom kolu Lige za ostanak Prve muške lige slavila na Višnjiku rezultatom 80:92.


Tri i pol minute bili su Puntamičani u egalu, a onda je Nino Dasko vezao dvije trice i odveo svoju momčad na plus šest, nagovijestivši ton u kojem će proteći ostatak susreta. Igrači Jakova Vladovića su odolijevali još nekoliko napada, no nisu imali rješenje za snažnog Marina Đuguma koji je vladao reketom i bez puno muke dolazio do poena. Za odlazak gostiju na dvoznamenkastu prednost valjalo je sačekati novi dalekometni ubačaj Daska za prednost Stoje 10:21, ipak pravi problemi za Zadrane krili su se u kontroli skoka gdje su Istrijani imali potpunu dominaciju. Čak 16 lopti uhvatili su pulski košarkaši u prvih deset minuta, naspram samo tri domaće, pa je sedam poena minusa uoči druge dionice (19:26) bio još i dobar rezultat za momke u bijelim dresovima.


Uspjeli su se Puntamičani u 15. minuti prišuljati na samo posjed zaostatka, natjeravši grlatog gostujućega stratega na kratki razgovor sa svojim igračima, no nije trebalo dugo čekati da se Puležani vrate u dvoznamenkaste vode. Katalizator je ovoga puta bio visoki Niko Travica koji je uz pomoć Mirka Marića odveo Stoju na ugodnih 31:43. Semafor je zahvaljujući trici Angela Kovačevića sa zvukom sirene uoči odlaska na veliki odmor pokazivao 41:49, da bi nakon izjednačenog otvaranja nastavka Vladovićevi momci vezali devet koševa bez odgovora, čime su prišli na samo poen zaostatka (58:59) i ponovno vratili neizvjesnost susretu. Premda je deficit u skokovima i dalje bio ogroman, agresivnost i borbenost Puntamičana su uskoro vratile stvari na početak (63:63), no za potpuni preokret je nedostajalo malo više mirnoće.




Stoja je vješto kaznila nekoliko vezanih grešaka domaćih košarkaša i serijom 0:10 ponovno preuzela kontrolu nad rezultatom, da bi svu neizvjesnost po pitanju vlasnika dva boda riješio Filip Gustovarac tricom za 77:87 nešto više od dvije minute prije kraja. Marin Đugum je s 19 poena i deset skokova predvodio pobjednički sastav, dok je najefikasniji u puntamiškim redovima bio Dominik Zelanto s 18 koševa.