Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Liga za ostanak Prve muške lige, sedmo kolo

Trostruko-dvoznamenkasti Škara prevelika prepreka za Jazine

Autor: Paulo Sarić

26.04.2023. 20:25
Trostruko-dvoznamenkasti Škara prevelika prepreka za Jazine

Foto: Andrej Jančijev/KK Zadar



Košarkaši Jazina Arbanasa poraženi su na gostovanju u Zagrebu od Hermes Analitice u susretu sedmog kola Lige za ostanak Prve muške lige rezultatom 98:91. Premda su se dobro držali sve do pretkraj treće četvrtine, igrači Roka Jurline u završnici nisu uspjeli pratiti ritam domaćina koji su serijom 23:0 stigli do 14. pobjede u sezoni.


Otvaranje susreta je donijelo izjednačenu košarku dvaju ravnopravnih suparnika u kojoj su blagu rezultatsku inicijativu imali mladići iz razvojne momčadi Zadra. Zanimljivo, i domaćine su vukli Zadrani, točnije košarkaši iz Zadarske županije – Ante Smolić i Josip Škara, koji su postigli deset od prvih 12 poena svoje momčadi. Kako je vrijeme odmicalo tako su se ravnokotarskom dvojcu polako priključivali i suigrači, no većih promjena po pitanju odstojanja nije bilo sve do sredine druge dionice kada su Dino Palčić i Josip Badrak povezali tri dalekometna ubačaja i doveli goste nadomak dvoznamenkaste prednosti (34:43). Ipak, Zagrepčani su brzo uzvratili priključak pa se na veliki odmor otišlo s otvorenih 45:47.


Roko Jurlina (KK Jazine Arbanasi)

FOTO: Andrej Jančijev/KK Zadar


Početak nastavka nije donio veće promjene. Jazine su sve do 28. minute držale susret pod kontrolom, a onda je krenuo domaći nalet. Josip Škara je sve pokrenuo tricom i dodatnim slobodnim bacanjem, a ubrzo su mu se priključili i Nikola Ivanković te Filip Kordić koji su također bili precizni izvan linije 6.75, da bi veliku seriju „Analitičara“ zaključio tko bi drugi nego Škara polaganjem za 77:70. Ubacili su Zagrepčani 15 koševa bez odgovora u točno dvije i pol minute, čime su okrenuli vodu na svoj mlin. Domaći „uragan“ se nastavio i na samom otvaranju četvrte četvrtine kada je raspoloženi Škara dodao još četiri poena, da bi semafor nedugo potom nakon dvije dobre akcije Frana Jacovića pokazivao i visokih plus 15 (85:70) za igrače Zvonimira Mravka. Premda je do kraja bilo ostalo još osam minuta, „crna rupa“ se pokazala kobnom po Zadrane, koji su u završnici uspjeli tek ponešto ublažiti poraz, no niti u jednom trenutku nisu ozbiljnije ugrozili pobjedu Hermesa.




Domaćine su s po 24 koša predvodili kapetan Filip Kordić te Josip Škara, čemu je potonji dodao i po deset skokova i asistencija, čime je došao do rariteta na domaćim parketima – trostruko-dvoznamenkastog učinka. Ivan Njegovan je s 22 poena i devet uhvaćenih lopti bio najefikasniji u zadarskim redovima, a pratio ga je Roko Lukić sa 16 koševa.